Röportaj
08 Ağu 2011 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:39

ON PARMAĞINDA ON MARİFET! CİNE5'İN EKRAN YÜZÜ BİLİNMEYENLERİNİ ANLATTI

Cine5'te hafta içi hergün yayınlanan Farklı Bir Gün programını sunan Gülşah Buzlu'nun on parmağında on marifet var...

Gülşah Buzlu’yu albümlerinden tanıyoruz… Oysa şu an Cine5 ekranlarında başarılı bir gündüz programı yapıyorsunuz. Gülşah Buzlu’yu daha yakından tanımak istesek? 

   Aslen Afyon Emirdağlı, doğma büyüme Eskişehirliyim. İstanbul’a üniversite sebebiyle 98 yılında geldim. Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarında lisans ve yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Okul yıllarımda Muazzez Ersoy, Emel Sayın, Safiye Soyman gibi büyük isimlere vokalistlik yaptım. Yani hem okulda, hem sahnede yetiştirdim kendimi. 2006 yılında “Alerjim Var” isimli ilk albümümü, bu senede ikinci albümümü müzik severlere sundum. Bildiğiniz üzere de, şu anda hafta içi her gün Cine5’te sabah programı yapıyorum.

Programınız gayet iyi gidiyor… Programa nasıl  hazırlanıyorsunuz? Oldukça samimi bir sohbet tarzınız var çünkü…
    Kendimi çok kurgulamıyorum. Elbette gelecek konuk hakkında ekibimle birlikte bir araştırmamız oluyor. Soru-cevap şeklinde değil de, daha çok sohbet tadında geçiyor programım. Sanırım bide ben biraz eğlenceli biriyim. O yüzden sohbetlerimizin içinde bol bol kahkahalar yankılanıyor. Kendimi “program sunuyorum” moduna hiç sokmadım. Ben misafirlerimle sohbet ediyorum.

Ekran önünde olmanın ne gibi avantajları var sizce? Televizyon kanalında illa program yapmalıyım diye bir düşünceniz var mıydı daha önce?

    Program teklifini kabul ederken, ekran önünde olmalıyım bunun bana bir artısı olur diye düşünmedim hiç. Bana herkes diyordu, program yapmalısın diye. Yapabilitemi görenler vardı. Böyle bir teklif gelince de, değerlendirmek istedim. Avantajlarını düşünmeden başladığım bir işti bu fakat, her gün yeni bir artısını görüyorum. Solistliğimi destekleyen bir iş yapıyorum şu anda. Neticede ben haber spikerliği yapmıyorum. Sabah programı sunuyorum. Kendi şarkımla açıyorum programımı. Doğaçlama giden bir program olduğu için, insanlar beni daha yakınen tanıyorlar. Onların kafalarında sadece kliplerdeki Gülşah Buzlu vardı.

Yeni projeleriniz var mı? Yeni klipleriniz olacak mı?
    Bu albümümde “Sarı Çiçek”, “Huzurum Kalmadı” ve “Devleşiyorum” şarkılarım kliplendi. Önümüzdeki günlerde 4. klibimi çekeceğim. Benim cd m single değil, 14 şarkılık bir albüm olduğu için ve fan klübümündeki sevenlerimden de fazlasıyla baskı geldiği için, bu albümümü kliplendirmeye devam ediyorum. Bir yandan da yeni albüm için repertuar çalışmalarına başladık.

Sunuculuk mu, şarkıcılık mı? Hangisi sizi daha çok tatmin ediyor?
    2 ay önce bunu bana sorsaydınız düşünmeden şarkıcılık derdim. Ama tek başına sunuculukta değil. Şu an ikisi birlikte çok güzel gidiyor.

Oyunculukla ilgili teklif aldınız mı?
    Evet. Hatta yıllardır alıyorum diyebilirim. Bana gelen tekliflerde ya öpüşme sahneleri vardı yada senaryolar güzel değildi. Maddi getirisini hiç düşünmedim ve hiç birini kabul etmedim. Benim için öncelik, kalitedir.

Nasıl bir proje sizi heyecanlandırır? Daha başka projelerde de  görecek miyiz Gülşah Buzlu’yu?
    Bir müzik eğlence programı yapmak beni heyecanlandırır. Ama şarkılar canlı canlı söylenecek.
   

Birçok sanatçıya vokalistlik yaptınız… Hayran olduğunuz, Sanatını beğendiğiniz ve çalışmaktan keyif aldığınız hangi sanatçı sizin için özel oldu?
    Çalıştığım her sanatçının elbette farklı özellikleri vardı. Ama hiç şüphesiz hepsi birer hanımefendiydi. Onlarla çalışmaktan her zaman onur duydum. Hepsinin yeri ve tadı ayrıdır.

Sanat camiasında yaşananlar  ortada… Magazin programlarını izlediğinizde neler hissediyorsunuz?
    Herkesin kendi tercihi. Allah herkesin gönlüne göre versin. Ben hep derim ki; ne kadar tanındığınız değil, nasıl anıldığınız önemli.

Ekranda çok güzel görünüyor ve ekrana yakıştığınızı düşünüyorum? Bunun sırrı nedir?
    Seviliyor olmanın enerjisi diyelim. Aldığım güzel tepkiler beni daha da motive ediyor.

Son olarak sizi sevenlere, hayranlarınıza buradan neler söylemek istersiniz?
    Beni izlemeye devam edin. Beni seven herkesi çok seviyorum.