Ömür Gedik'ten acı itiraf! Tedavisi olmayan hastalığa yakalandı!

Şarkıcı Ömür Gedik, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda tedavisi olmayan bir hastalıkla mücadele ettiğini açıkladı. Bağışıklık sisteminin normalden fazla çalıştığını belirten Gedik, kahve, patlıcan ve domatesi hayatından çıkardığını sözlerine ekledi.

Ömür Gedik'ten acı itiraf! Tedavisi olmayan hastalığa yakalandı! - Sayfa 1

Hayvan hakları savunucu olan ve neredeyse her paylaşımıyla gündem olan Ömür Gedik, uzun süredir savaştığı hastalıktan bahsederken yeni bir beslenme düzenine başladığını anlattı.


18
Ömür Gedik'ten acı itiraf! Tedavisi olmayan hastalığa yakalandı! - Sayfa 2

"KENDİ KENDİNE ZARAR VERENLERDENİM"

Geçtiğimiz yaz Bodrum'da çektirdiği bir fotoğrafı paylaşan Ömür Gedik, hastalığı hakkında şunları yazdı:

"Sizin de otoimmün hastalığınız var mı? Eklem ağrısı bile bir belirti. Ben kendi kendine zarar verenlerdenim, yani otoimmün bir hastalığım var. Bağışıklık sistemim olması gerekenden fazla çalışıyor ama bana iyilik yapacağına yanlışlıkla vücudumun normal dokularına ve organlarına saldırıyor.. Yani düşmanlarla savaşacak olan askerlerim gelip beni vuruyor.


28
Ömür Gedik'ten acı itiraf! Tedavisi olmayan hastalığa yakalandı! - Sayfa 3

"HASTALIĞIMIN TEDAVİSİ YOK"

Bunun nedenlerinden bir tanesi normalde negatif olması gereken HLAB27 geninin bende pozitif olması. HLAB27'nin pozitif olması kişinin virüslere yakalanmasını engelliyor ama diğer yandan da otoimmün hastalıklara yatkın olmasına neden oluyor.


38
Ömür Gedik'ten acı itiraf! Tedavisi olmayan hastalığa yakalandı! - Sayfa 4

Bendeki otoimmün hastalık romatoid artrit, yani iltihaplı romantizma kronik bir inflamatuar bozukluk aslında. Bulaşıcı değil, neden kaynaklandığı bilinmiyor ve eklem, akciğer, kalp ve kan damarlarına saldırabiliyor. Tedavisi yok!


48