Gündem
20 Eyl 2010 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

ÖMER ÜRÜNDÜL ELEKTRİK ÜRETECEK!

Dünya Kupası maçlarına TRT'de yaptığı yorumlar tartışma yaratan Ömer Üründül, Kırklareli'nde doğalgazdan elektrik üretecek.

Türkiye’deki her elektrik faturasındaki yüzde 2’lik payın sahibi TRT’de futbol yorumculuğu yapan Ömer Üründül "Hazıra dağ dayanmaz" diyerek girdiği enerji sektöründe ilk yatırımını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kamuoyunda daha çok futbol yorumculuğu kimliği ile tanınan Ömer Üründül ve ailesine ait Üründül Enerji, Kırklareli’nde 240 megavat gücünde olacak doğalgaz çevrim santralı için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvurdu. Doğalgazdan elektrik üretecek tesis yaklaşık 240 milyon liraya mal olacak.

’GARANTİLİ GELİRİ VAR’

Üründül Enerji’yi kısa zaman önce bir aile şirketi olarak kurduklarını anlatan Ömer Üründül, "Bu şirkette babam, ben ve çocuklarım olarak yer aldık. Türkiye’de enerji tesisleri garantili gelirleri nedeniyle iyi yatırımlar arasında bulunuyor. Gelecekte çok getirisi olan yatırımlar arasında. Bu nedenle böyle bir yatırımı seçtik" dedi. "Hazır paraya dağlar dayanmıyor" diyen Üründül, 3 çocuğu olduğunu belirterek "Bu yatırımlar gelecekte onları da maddi anlamda garantide hissettirecek. Onlara güzel bir gelecek hazırlamam gerekiyor. Bu nedenle çocuklarımın geleceği için böyle bir işe girmeye karar verdik. 3 çocuğum var. Bunlardan biri henüz 16 yaşında. Küçük olduğu için onu şirkete dahil etmedik" dedi. 1 megavatlık doğalgaz santralının maliyetinin 1 milyon lira olduğu göz önünde bulundurulunca 240 megavatlık yatırım için Üründül’ün cebinden 240 milyon lira çıkacak.

ÜRÜNDÜL AİLESİ BİRÇOK ALANDA FAALİYET GÖSTERİYOR

Habertürk’ün haberine göre Ömer Üründül geçen yıl babası Sedat Üründül’ün yanı sıra çocukları Aslı ve Mert Üründül’ün ortaklığında Üründül Enerji Turizm İnşaat Yatırımları adında bir şirket kurdu. Şirketin kurulmasından itibaren geçen zaman içerisinde hangi alana yatırım yapacağını belirleyen Üründül’ün ilk yatırımı enerji sektörüne oldu. Ömer Üründül’ün mensubu olduğu Üründül ailesi, Burger King’in Türkiye temsilciliğini yapan TAB Gıda’nın da ortakları arasında yer alıyor. Ailenin içinde bulunduğu iştirakler arasında Ata İnşaat da var. Ata İnşaat Güney Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Şanlıurfa’da yapılan Atatürk Barajı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında milyar dolarlık inşaat işlerinin müteahhitliğini üstlenmesiyle tanınıyor.