Gündem
30 Oca 2013 22:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

ÖMER LAÇİNER: AKP İÇİN "OTANTİK BURJUVA" DİYORUM ÖVGÜ SANIYORLAR!

Söz Sende'de Balçiçek İlter'e konuşan Ömer Laçiner'den CHP ve sol harekete sert suçlamalar geldi.

Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner, Söz Sende'de Balçiçek İlter'e konuştu.

TANRIKULU VE AYGÜN CHP'Yİ TEMSİL ETMİYOR

Ömer Laçiner, CHP'de Birgül Ayman Güler'in sözleriyle başlayan tartışmalara değinerek, Birgül Ayman Güler konuştuğu zaman kendisi gibi konuşuyor. Bunda bir samimiyetsizlik görmüyorum. CHP'yi temsil ediyor. CHP denildiği zaman çizeceğiniz tip Sezgin Tanrıkulu değil, Hüseyin Aygün de değil, Şafak Pavey de değil. Ama Güler, CHP denildiği zaman aklımıza gelen tipi yansıtıyor." dedi.

"YETMEZ AMA EVET" TARTIŞMASI

Laçiner, 12 Eylül referandumunda "Yetmez Ama Evet" diyenleri eleştirenler için, "Bu yaklaşım benim çok kaale alabileceğim bir yaklaşım değil." diyerek şöyle devam etti:

Bizim hangi parti olursa olsun objektif bir değerlendirme yapmamız, tartışmalı sıfatlardan kaçınmamız lazım. En son “yetmez ama evet”çilere yapılan eleştiriler için de durum böyle. Daha önceden bir anayasa var, bu anayasa değiştiriliyor. Bu değişiklikler öyle çok müthiş şeyler falan da değil ama sonuçta olumlu yönde bir değişiklik yapılıyor. Bu durumda “Bu değişiklik eskisinden daha iyi bir şey getiriyor” demek objektif bir şeydir, AK Parti'yi övmek filan değildir.

"BUNLAR BAĞNAZDIR"

Bunlar bağnazdır. Bağnazlık da cehaletten, yeteneksizlikten, yetersizlikten gelir. Bu insanlar kendilerinden o kadar gayri memnunlar ki bu öfkelerini başkalarına herhangi bir vesileyle aktarmak istiyorlar. Bütün mesele bu. Bizim AK Parti karşısında yepyeni şeyler bulmamız lazım ama bu küfrederek yapılacak bir şey değildir. Bugün yapılan muhalefet sadece küfretmek ve olumsuza bakmak üzerine kurulu. Bu yüzden AK Parti'nin başarısının yüzde 60'ı kendisinin ise yüzde 40'ı da CHP'nin.

"SOLDA BUNU YAPANLAR CAHİL VE SIĞ"

Ömer Laçiner, Halil Ergün'ün oyunun Ak Parti'ye verdiğini açıklamasından sonra aldığı tepkiler için ise, "Solda mahalle baskısı vardır. Ama beni hiç ilgilendirmez. Solda bunu yapanların çok sığ bir bakışı var. Bu ya cahilliktir, ya sığlıktır." diye konuştu.

AKP İÇİN "OTANTİK BURJUVA" DİYORUM ÖVGÜ SANIYORLAR

Laçiner, "Sizin dışınızda olanları düşmanlaştırıcı bir dile prim vermek gibi bir bakış var. Sizden herhangi bir biçimde farklı olan birileri varsa. Siz ona olabilecek en düşmanca sıfatı vemelisiniz gibi bir anlayış var. Mesela diyelim bu ülkede bir rejim var, 'Bu askeri diktatörlüktür.' diyorsunuz. 'Bu faşizmdir!' diyen sanki daha doğru söylemiş oluyor... Ama bu demogoji yapmaktır. Ben AK Parti için diyorum ki; 'Muhafazakar demokrattır. Otantik-burjuva yani Anadolu sermayesinin partisidir.' Böyle deyince sanki AK Parti'yi övmüş oluyorum. Halbuki öyle değildir. İlle de ağzını doldura dolura 'Bu gericidir.' diyeceksin. O zaman doğru söylediğinizi kabul ediyorlar. Halbuki bu aptal laflarıdır." dedi