Spor
29 Eyl 2022 11:47 Son Güncelleme: 29 Eyl 2022 12:19

Ömer Faruk Yurtseven sessizliğini bozdu

NBA'de Miami Heat forması giyen Ömer Faruk Yurtseven, tepki çeken A Milli Takım'a katılmamasının nedenini açıkladı. Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Ömer Faruk Yurtseven'in daveti reddetmesi ile ilgili "Türk halkından özür dilemesi gerekiyor" ifadesini kullanmıştı.

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, madalya kazanma umuduyla gittiği EuroBasket 2022'ye son 16 turunda veda edip büyük bir hayal kırıklığı yaşatırken turnuva öncesinde bir de Ömer Faruk Yurtseven krizi yaşanmıştı.

NBA'de Miami Heat forması giyen 24 yaşındaki basketbolcu A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası kadrosuna seçilmesine rağmen, takımında daha fazla forma şansı bulabilmek için bu daveti reddetmişti.

“SİZ KAZANMAK ZORUNDASINIZ”
18 Ekim’de başlayacak NBA yeni sezonu öncesinde takımı Miami Heat ile Bahamalar'da kampta olan Ömer Faruk, Sun Sentinel'e verdiği röportajda verdiği kararı savundu.

Ömer Faruk Yurtseven “Koça kadrodaki yerimi hak ettiğimi göstermem gerekiyor. Hiçbir şey size verilmez. Siz kazanmak zorundasınız. Odaklanmam ve hazır olmam gereken bir yazdı ve ben de öyle yaptım” sözleriyle milli takıma katılmamasının nedenlerini açıkladı.

Kişisel hazırlıklarını da anlatan Ömer Faruk Yurtseven, “Geçen yıl oynamadığım zamanlarda bile kendimi geliştirdim. Vücuduma sekiz ayda 12 kilo kas ekledim. Bütün yaz boyunca çevikliğim üstüne çalıştım. Daha hızlı koşmak ve benzeri özelliklerimi geliştirmek için. Bu fedakârlıklar bir araya geldiğinde size bir geri dönüşü olur” diye konuştu.

ERGİN ATAMAN NE DEMİŞTİ?
Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman da Ömer Faruk'un daveti reddetmesine tepki göstermişti.

Bunu bir gençlik hatası olarak görüyorum” diyen Ergin Ataman, “Ömer Faruk'un benden veya Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan değil, Türk halkından özür dilemesi gerekiyor. Milli takıma tüm oyuncuların gönülden isteyerek gelmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.