Gündem
10 Şub 2015 16:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Ömer Faruk Eminağaoğlu görevinden istifa etti, hangi partiye katılıyor?

Eminağaoğlu, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday olmak için istifa etti.

Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday olmak için istifa etti.

7 Haziran'da yapılacak seçimlerde kamudan milletvekili adayı olmak isteyenlerin istifa etmeleri gereken süre bugün saat 17.00'de sona eriyor. Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu da milletvekili aday olmak için istifa ettiğini açıkladı.

Hukuk ve adalet için bu güne değin sürdürdüğü emek ve mücadeleyi; Cumhuriyet için, halk için sürdürme azmi ve kararlılığı nedeniyle, yeni bir sayfada ve etkin bir biçimde yürütebilmek adına siyasal alana taşıma kararı aldığına belirten Eminağaoğlu, “CHP çatısı altında gerçekleştirebilmek arzusu ile milletvekilliği aday adaylığına başvuru yapacağımdan, Cumhuriyetin, halkın, adaletin içine düşürüldüğü durum karşısında, mesleki yaşantımı emeklilik süremi beklemeden sonlandırarak, 7 Şubat 2015 Cumartesi günü Yargıçlar Sendikası ve Başkanlığından, bugün ise yargıçlık görevinden ayrılma isteğinde bulunmuş durumdayım” dedi.