Politika
24 Oca 2022 18:22 Son Güncelleme: 24 Oca 2022 18:48

Ömer Çelik'ten çok sert Sedef Kabaş açıklaması! "Ahlak yoksunluğu ve pespayelik..."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, 'Cumhurbaşkanına hakaretten' tutuklanan Sedef Kabaş için, "Cumhurbaşkanımızın makamına o ifadelerinin kullanılması başlı başına ahlak yoksunluğu ve pespayeliktir. Bunun hiçbir şekilde fikir özgürlüğü ile ilgisi yoktur." dedi.

AK Parti MYK toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

 Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

KRİPTO PARA AÇIKLAMASI

 Kripto paralar gibi doğrudan insanların hayatını etkileyen konuların ele alınması gerekiyor. Getirileri kadar ortaya çıkan tehditler de söz konusudur. Sayın Cumhurbaşkanımız hukuki altyapısının çalışılmasıyla ilgili de talimat vermiştir.

 Sayın Kılıçdaroğlu bir toplantıda yazılı metinden okuyarak ilerideki projelerden birinin iklim bakanlığı kurmak olduğunu söylemişti. Bu bizi artık şaşırtmıyor. Hazırlık yapılmış bir toplantıda iklim değişikliği bakanlığından bahsedilmesi çok şaşırtıcı oldu. Çünkü Türkiye'de iklim bakanlığı kurulmuştur. Fakat bu mesele artık şaşırtıcı olmanın da ötesin geçmiştir. Hükümetimizin gerçekleştirdiği bu devrimler ülkemizin değişimine çok büyük katkılar sağlıyor fakat muhalefet bunun farkında olmuyor.

 SEDEF KABAŞ'A TEPKİ

Dünyanın çeşitli yerlerinde aşırı sağcıların, İslam düşmanlarının sayın Cumhurbaşkanımıza yönelttiği nefret söylemini ülkemizde de görmeye başladık. Sedef Kabaş adlı kişinin Cumhurbaşkanımızın makamına o ifadelerinin kullanılması başlı başına ahlak yoksunluğu ve pespayeliktir. Bunun hiçbir şekilde fikir özgürlüğü ile ilgisi yoktur. Asla kabul edilemeyecek, ahlaksız yaklaşım devleti ve milleti temsil eden Cumhurbaşkanımıza yönelik ortaya konulmuştur. Hakaretle muhalefeti birbirine karıştırmak, hakaret edene tavır alındığında 'muhalefet susturuluyor' demek fikir hürriyetini istismar etmekten başka hiçbir şey ortaya konulamaz.

 "HAKARET SİYASETİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı makamına dönük olarak söylenen bu sözleri meşru görenlere şunu söylemek; aynı şeyleri sizin siyasi liderlerinize, çalıştığınız kuruma, içinde bulunduğunuz çalışma ortamları söylense bunu kabul eder misiniz? Bugün teşkilatlarımız, vatandaşlarımız, Türkiye'nin her tarafında Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı makamına dönük bu ahlaksız yaklaşımdan ötürü suç duyurusunda bulunmuştur. AK Parti bu konularda hukuki ve siyasi olarak mücadelesini kararlı olarak sürdürecek, hakaret siyasetine asla geçit vermeyeceğiz. Nefret suçlarının bu kadrar kolay işlenmesi nefret siyasetinin himayesi yüzünden olmaktadır. Bu konularda kararlı mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha net bir şekilde ifade ediyoruz.