Gündem
10 Mayıs 2015 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Ölümü, sosyal medyayı salladı! "Kenan Evren öldü barajı yaşıyor..."

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölümü sosyal medyanın bir numaralı gündemi oldu.

Türkiye'nin 7. Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül 1980 darbesinin mimarı olan Kenan Evren 98 yaşında hayatını kaybetti.

Br süredir GATA'da (Gülhane Askeri Tıp Akademisi) tedavi gören Evren'in durumu yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle ağırlaşmıştı. Solunum cihazına bağlanan Evren, kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kenan Evren'in ölümü sosyal medyada da gündem yarattı. Birçok kullanıcı 12 Eylül darbesini hatırlatarak Evren'in ölümüne üzülmediğini belirtti.

Twitter'da da #KenanEvrenGeberdi ve İşte 12 Eylül gibi etiketler açıldı. Evren'in ölümü üzerine atılan mesajlardan bazıları şunlar:

Koray Çalışkan: Kenan Evren %91'in şaibeli oyuyla geldi, 0 şaibesizce rahmet okumadan gönderdi. Kötüler yalnız ölürler. Emre Uslu: Kenan Evren öldü ruhu iktidarda...

Ahmet Hakan: kenan evren öldü ama barajı yaşıyor.keşke barajının aşıldığını gördükten sonra ölseydi.

Kutlu Esendemir: öLenin aLnına erdaL eren'in kanı, yaşayanın aLnında berkin'in kanı çürümeyecek. Ece Temelkuran: Ama Erdal Eren yaşıyor!

Alper Turgut: Kenan Evren denen zat, öleceğine, hiç yaşamasaydı keşke.Gençlerin ömründen çalmak ve upuzun yaşamak, nereye kadar, Azrail Yoldaş kazandı, netekim.

İsmail Saymaz: lütfen çelenk göndermeyin. bunun yerine diyarbakır cezaevine bağışta bulunabilirsiniz.

Özgür Mumcu: Meğer herkes ne nefret edermiş Kenan Evren'den. Herkesin önünde biat ettiği zamanları ben bile hatırlıyorum. Ne riyakar yer.Toplum olarak Kenan Evren'e küfretmeyi hak edecek yüzleşmeyi ve yargılamayı beceremedik.O gün hayır oyu veren %8'e helal olsun. Kenan Evren zavallı bir piyondur, o da heveslilere ders olsun.

Kemal Göktaş: Unutma:Evren darbeyi ve insanlığa karsi suclari,sermayenin çıkarları icin ve sermayenin desteğiyle yaptı.Hesap vermesi gereken tek o değildi.

Eren Erdem: Kenan Evren'in ardından yazılanlar, o diktatorun izinden gidenlere ders olur netekim.