Gündem
01 Tem 2019 16:29 Son Güncelleme: 01 Tem 2019 17:20

Ölümden dönen haber spikeri Cem Öğretir'den sürücülere uyarı!

Öğretir, evinden motosikletiyle çıkmış Ana Haber'i sunmak üzere ATV stüdyolarına gelirken önüne aniden kıran bir otomobile çarpmış ve acilen hastaneye kaldırılmıştı.

NTV Haber spikeri Seda Öğretir'in eşi ATV Haber'in başarılı sunucusu Cem Öğretir'in, cuma günü motosiklet kazası geçirdiğini Medyaradar duyurmuştu.

Ünlü sunucunun kazada hızı 30 olmasına rağmen 17 kemiği kırıldı. Maslak Acıbadem Hastanesi'dne tedavi altına alınan deneyimli isim kaskı ve koruma malzemeleri sayesinde ölümcül bir kazayı ucuz atlattı.

Bugün taburcu edilen Cem Öğretir, hem motosiklet hem de otomobil sürücülerine uyarılarda bulundu.

İşte Öğretir’in açıklamaları:

“Bir otomobil başka bir yola geçmek üzere motosikletimin tam önüne aracını kırdı. Benim şunu düşünebiliyor olmam lazımdı, yola dönüş henüz bitmemişti o kişi beni görmemiş ve fark etmemiş olabilirdi. Ben bu iki parametreyi atladığım için şu anda bu kazayı geçirmiş bulunuyorum. Galiba İstanbul’da dikkat etmediğimiz bir şey daha var. O da motosikletlilerin olduğu bilinci. Biz motosikletlilerin yaptığı en büyük hatalardan biri sağdan geçmek şimdi şoförlerimiz buna da alışık değiller, ayna kullanma alışkanlığımız yok. Bunlar motosikletçilerin hataları ama sürücülerinde hataları var. Aynı zamanda otomobil kullanıcısıyım. Sağ aynamız ve sol aynamız var ikisinide kullanmamız gerekiyor. Ve ne zamanki bir yerden bir yere döneceğiz mutlaka ve mutlaka sinyalimizi çok ve çok önceden vermemiz gerekiyor. Çünkü motosikletlerin durma mesafesi çok daha az.  Mutlaka o freni yaparken bir daha çok yük biniyor o motosiklet sürücülerinin üzerine.”