Spor
27 Tem 2021 11:22 Son Güncelleme: 27 Tem 2021 11:30

Olimpiyatları karıştıran kare! Haber ajansı Reuters, Çin'i ayağa kaldırdı!

Tokyo Olimpiyatları'nda Çin'e halter kategorisinde altın madalya getiren 49 kilo kategorisinde yarışan Hou Zhihui'nin fotoğrafları büyük kriz yarattı.

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl sonra gerçekleştirilen Tokyo Olimpiyatları, Çinli diplomatları kızdırdı. Çin adına kadınlar 49 kilo kategorisinde yarışan halterci Hou Zhihui, altın madalyaya uzanmayı başardı.

"REUTERS O KADAR FOTOĞRAF İÇİNDEN BUNU SEÇTİ, UTANMAZLIK"
Zhihui'nin birinciliğiyle ilgili fotoğrafları uluslararası basına servis eden İngiliz haber ajansı Reuters'ın seçimi Çin'in tepkisini çekti. Çin'in Sri Lanka Büyükelçiliği tarafından paylaşılan Twitter mesajında, "O kadar fotoğraf içinde Reuters bunu seçti. Onların ne kadar çirkin olduğunu göstermek için. Politikayı ve ideolojileri sporun üzerinde tutup kendinizi tarafsız medya organizasyonu olarak adlandırmayın. Utanmazlık" ifadeleri kullanıldı.

ZORLANMA İFADESİ BÜYÜK YANKI UYANDIRDI
Zhihui'nin kaldırış yaptığı sırada çekilen fotoğraf, yüzündeki zorlanma ifadesiyle sosyal medyada da yankı uyandırmıştı. Çin'de yayımlanan Global Times gazetesi, Tokyo Olimpiyatları'yla ilgili haberler yapan Batı medyasını, yer verdikleri fotoğraflarla Çin'i hedef almakla suçlamıştı.