Gündem
15 Tem 2012 17:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:55

ÖLEN YÖNETMENİN FİLMİ ÖDÜLE DOYMUYOR!

Motor kazasında hayatını kaybeden Seyfi Teoman'ın yapımcısı olduğu "Tepenin Ardı" filmine ödül yağıyor

Emin Alper'in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı, 18. Saraybosna Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. Yönetmen Emin Alper, ödül konuşmasında geçtiğimiz mayıs ayında hayatını kaybeden, filmin yapımcılarından olan Yönetmen Seyfi Teoman'ı andı ve ödülü ona ithaf etti.

10 GÜNDE 3 ÖDÜL BİRDEN

Saraybosna'dan hemen önce Tayvan'da düzenlenen Taypey Film Festivali'nin Uluslararası Yeni Yetenek Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü'nü kazanan film, 47. Karlovy Vary Film Festivali'nde Asya filmlerini değerlendiren NETPAC (Asya Filmleri Teşvik Ağı) jürisi tarafından da En İyi Asya Filmi Ödülü'ne değer görülmüştü.

"Tepenin Ardı" bundan sonraki festival yolculuğuna Sırbistan'da yapılacak 19. Palic Film Festivali ve Yeni Delhi'de düzenlenen 12. Osian Cinefan Film Festivali ile devam edecek.

Türkiye galasını 31. İstanbul Film Festivali'nde ulusal yarışma bölümünde yapan "Tepenin Ardı", en iyi filme verilen Altın Lale, En İyi Senaryo ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı.

BERLİN'DEN DE 2 ÖDÜLÜ VAR

İlk olarak 62. Berlin Film Festivali'nde dünya galasını gerçekleştiren film hem eleştirmenlerin hem de seyircinin beğenisini kazanmış ve festivalden Caligari Ödülü ve En İyi İlk Film Mansiyon ödülleriyle dönmüştü.

Çekimleri geçtiğimiz Ağustos ayında Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan köyü yakınlarındaki bir boğazda gerçekleştirilen "Tepenin Ardı", western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor.

Filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran rol aldı. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan'dan seçilen Şevval Kuş ve Sercan Gümüş eşlik etti.