Gündem
13 Ara 2023 17:34 Son Güncelleme: 13 Ara 2023 17:37

Ölen motorkurye Yunus Emre Göçer'in eşi, polislerden ve nöbetçi savcıdan şikayetçi oldu

İstanbul Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu ileri sürülen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili Göçer'in eşi, kaza tutanağında eşini kusurlu gösteren polislerden ve nöbetçi savcıdan da şikayetçi oldu. Göçer, Somali liderinin oğlundan da şikayetçi oldu.

İstanbul'un Fatih ilçesinde motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu ileri sürülen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili iki ayrı soruşturma kapsamında Göçer'in eşi Öznur Göçer "şikayetçi" sıfatıyla ifade verdi. Göçer, eşini kaza tutanağında kusurlu gösteren polislerden ve nöbetçi savcıdan da şikayetçi oldu. "Çok mağdur" olduğunu ifade eden Öznur Göçer, Somali Cumhurbaşkanının oğlundan da şikayetçi oldu.

"YOĞUN BAKIMA GEÇ ALINDI"
Öznur Göçer eşinin kaza haberini aldığını ancak durumun ciddi olduğunu öğrenince hastaneye gittiğini, hastanede yüz kişilik motokurye ekibiyle karşılaştığını, eşini kırmızı alanda görmesiyle birlikte yere yığıldığını anlattı. Göçer, eşinin hastaneye geldiğinde zaten ölmüş vaziyette olduğunu duyduğunu belirterek eşinin tüm darbeyi kafasından aldığını, 7 saat yarı entübe şeklinde kırmızı alanda beklediğini, sonra rica ve uğraşları sonucu eşinin yoğun bakıma alındığını da söyledi. "Biz söylemeseydik hiçbir şey yapmayacaklardı" diyen Göçer, başka bir hastaneye naklini teklif ettiğini de anlattı. Göçer, "Bana kafası çok zedelendiği için, 6 kırık olduğunu direkt beynin zarar gördüğünü, beyninde iç kanama olduğunu, bu sebeple hareket ettiremeyeceklerini söylediler. Yoğun bakımda geçen 6 günün sonunda eşim vefat etti. Eşimin durumunda hiçbir iyileşme yoktu. Zaten kritik diyorlardı" dedi. 

"İHMAL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
Ölümünden üç gün önce nöbetçi doktordan eşinin makineye bağlı yaşadığını, geldiğinden beri bilincinin yerinde olmadığını, organlarının ve beyin fonksiyonlarının çalışmadığı bilgisini aldığını belirten Göçer, şunları söyledi:

"O zaman siz hiçbir şey yapmıyorsunuz' diye tepki gösterdiğimde, doktor bana eşimin ağzında bulunan hortumu göstererek 'Bunu bir çıkartayım... Bakın, asıl biz yaşatıyoruz. Yurt dışına da götürseniz bu bir ölü. Bizim sayemizde şu anda organları çalışıyor' dedi. Bu süreçte eşimden idrar geliyordu, göz şişleri inmişti, kafa bandajlarını çıkarmışlardı. Vücut ateşle tepki göstermişti. Ben eşimi sonraki süreçlerde çok iyi görmüştüm. Eşimin tedavisinde ihmal olduğunu düşünüyorum. Eşimi 6 gün sonra Nükleer Tıp diye bir filme götürdüler. Bu ayrıntılı beyin görüntülemeye ilişkin bir filmdi. Filmden geldikten sonra doktor bize yapacak bir şey yok beyin ölümü gerçekleşti' dedi. O günün gecesinde eşimin ölüm haberi geldi. Olay nedeniyle karşı taraftaki araç sürücüsünden şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum. Gereken neyse yapılmasını istiyorum. Bu kaza neticesinde mağdur olduk. Özel durumda olan çocuğum ve genç kızımla birlikte tek başımıza kaldık. Tek çalışan eşimdi. Ev hanımı olduğum için farklı bir gelir kaynağım yoktur. Çok mağdur olduk." 

NE OLMUŞTU?
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ile karıştığı trafik kazasında hayatını kaybeden Yunus Emre Göçer, motokurye olarak çalışıyordu. 30 Kasım'da Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun motoruna arkadan çarpması sonucu yaralandı, hastaneye kaldırıldı, 6 Aralık'ta hayatını kaybetti. 

Kazadan sonra Türkiye'den kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, ifadesinde olayı şu şekilde açıkladı: "Bir anda sinyal vermeden frene bastı. Sağa dönüş yaptı. Kaskı bulunmuyordu." 

Göçer'in eşi Öznur Göçer, polislerin kendisine ilk olarak eşinin intihar ettiğini söylediklerini daha sonra kamera kayıtlarının çıkması sonucu kazanın açıklandığını ifade etmişti. Ayrıca dosyada savcının da ihmali olduğu iddia edilmişti.