Dünya
17 Tem 2023 16:19 Son Güncelleme: 17 Tem 2023 16:21

Ölen annesinin sesini taklit ederek babasını soydu!

İngiltere'nin Northamtonshire bölgesinde yaşayan Daniel Cuthbert son günlerin en skandal olaylarından birine imza attı. Babasını akıl almaz bir yöntemle dolandıran Daniel kısa sürede dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Daniel annesinin ölmesi üzerine 14 aylık bir süreçte ailesinin bütün mal varlığını kendi üzerine geçirdi. Babası adına yüklü miktarda kredi de çeken Daniel, talihsiz adamın evinden olmasına neden oldu.

Bankayı da kandırdı

Babasının şikayeti üzerine tutuklanan Daniel'ın hem annesinin hem de babasının sesini taklit ederek bankaları dolandırdığı belirlendi. 9 kez bankayı annesi olarak arayan Daniel bu görüşmelerden yaklaşık 9 bin sterlinlik bir kredi almayı başardı.

Suçunu kabul etti

Skandal bunlarla da sınırlı değil. Daniel babasını dolandırmak için annesinin sesini de taklit etti ve talihsiz adamdan bir şekilde paraları çalmayı başardı. Hakkındaki suçlamaları kabul eden Daniel, 1 yıl hapis cezası aldı. Daniel'a ayrıca babasına yönelik 5 yıllık bir uzaklaştırma kararı da çıkartıldı.

Türkiye'de de bir benzeri yaşanmıştı

Türkiye'de de Şeraffettin Gencel, annesinin kılığına girerek 2 yıl boyunca annesinin emekli maaşını çekmişti. Gencel yakalandıktan sonra 14 ay hapis yatmıştı. Şerafettin Gencel'in adı "Şerafettin Nine" olarak kaldı.