Ekonomi
15 Kas 2023 18:32 Son Güncelleme: 15 Kas 2023 18:40

Öldürüp asitle yok etmişlerdi! İş adamının cenazesinde dikkat çeken tabut detayı

Kocaeli'de yaşayan ve 7 Kasım'dan bu yana kendisinden haber alınamayan iş insanı Nurhan Ör'ün korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Ör'ün İstanbul Sultanbeyli'de kaçırıldığı ve öldürüldükten sonra bir çiftlikte cesedinin parçalara ayrılıp asitle eritildiği ortaya çıktı. Ör için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenazede musalla taşına tabut yerine güller konuldu.

Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Hereke Agah Ateş Mahallesi'nde halı fabrikası bulunan ve kentin tanınmış iş insanlarından olan Nurhan Ör, 7 Kasım günü eve gitmeyip telefonuna da cevap vermeyince ailesi kayıp ihbarında bulundu.


Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ihbar üzerine harekete geçti. Ekipler 9 Kasım'da boş arazide Nurhan Ör'ün otomobilini buldu. Otomobilde Ör'e ait kan izlerine rastlandı.

SORGUDA İTİRAF ETTİ

Ekipler, Nurhan Ör ile arkadaşı I.E. (55) arasında ticari ilişki bulunduğunu tespit etti. Araştırmayı derinleştiren polis, I.E. ve onunla birlikte hareket ettikleri tespit edilen A.T. (56), C.A. (56), B.T. (29), N.T. (61), E.D. (33) ve F.G.’yi (36) gözaltına aldı. Şüphelilerden biri sorguda, Ör’ü öldürdüklerini itiraf etti.

Nurhan Ör'ün kaybolduğu tarihlerde 7 şüphelinin hareketlerini mercek altına alan ekipler, yaklaşık bin saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi.

AĞIR YARALI HALDE HALIYA SARDILAR

Şüphelilerden I.E.'nin iş insanı Nurhan Ör'ü görüşmek için oto galeriye davet ettiği, burada hesabındaki parayı ele geçirmek isteyen şüphelilerin onu feci şekilde dövdükten sonra ağır yaralı halde bir halıya sararak lüks bir otomobilin bagajına koyup Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki bir çiftlik evine götürdükleri saptandı.

CESET ASİTLE YOK EDİLDİ

İş insanının, otomobilin bagajında çiftlik evine getirildiği sırada hayatını kaybettiği ihtimali üzerinde duran ekipler, cesede ise ulaşamadı. Polis, şüphelilerin asitle cesedi yok ettiğini tespit etti.

Şüphelilerin asit, tulum ve temizlik malzemeleri gibi malzemeleri önceden satın aldığı ve çiftlik evinde hazırlandığı saptandı. Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden I.E., A.T., C.A., B.T., E.D. ve F.G. tutuklanırken N.T. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Asitle eritildiği için cesedi bulunamayan Nurhan Ör için bugün Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki Hereke Sümer Merkez Cami’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenazede Nurhan Ör’ün eşi Başak ile çocukları, Ör'ün ağabeyleri Serhan ve Erhan’ın yanı sıra yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenazede musalla taşına kırmızı güller konuldu. Cenaze namazının kılınmasının ardından Erhan Ör, “Her zaman yanımızda oldunuz. Allah razı olsun. Size bundan sonra daha çok ihtiyacımız var. Bu kötü günümüzde de yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. Nurhan abimin yerine dostlarımıza ihtiyacımız olacak. Lütfen bundan sonra daha çok yanımızda olunuz” dedi.