Gündem
28 Ara 2015 17:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Öldürülen Suriyeli gazeteci toprağa verildi!

Gaziantep'te, sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren; IŞİD katliamlarını konu alan belgesel çeken Suriyeli gazeteci 37 yaşındaki Naji El Jerf, gözyaşları arasında bugün...

Gaziantep'te, sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren; IŞİD katliamlarını konu alan belgesel çeken Suriyeli gazeteci 37 yaşındaki Naji El Jerf, gözyaşları arasında bugün toprağa verildi.

Suriye'nin Hama kentinde gazetecilik yapan 2 çocuk babası Naji El Jerf, ülkesindeki iç karışıklık ardından Türkiye'ye gelerek Gaziantep'e yerleşti. Gaziantep'te de genel yayın yönetmenliğini yaptığı 'Alhita' adlı bir dergi çıkaran Jerf, IŞİD katliamlarını içeren belgesel çekti. Çektiği belgeselin ardından IŞİD tarafından tehditler edildiği belirtilen Naji El Jerf eşi Boshra Kashmar ile birlikte Rakka'daki insan hakları ihlallerini dünya kamuoyuna aktaran 'Rakka sessizce katlediliyor' adlı grupta da aktivist olarak yer aldı.

FRANSA'YA GİTMEYE HAZIRLANIYORDU

Son dönemlerde sık tehditler aldığı belirtilen Naji El Jerf, iddiaya göre Şanlıurfa'da Suriyeli 2 gazetecinin boğazlarının kesilerek öldürülmesi ardından Fransa'ya gitme kararı aldı. Yeni bir belgesel çektiği ve tehditler nedeniyle montajını gideceği Fransa'da yaparak yayınlayacağı ifade edilen ve Gaziantep'ten ayrılmak içik hazırlık yaptığı öne sürülen Jerf, dün akşam Ali Fuat Cebesoy Bulvarı'nda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce başından tabancayla vuruldu. Ağır yaralanan Jerf, götürüldüğü 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak öldü.

SLOGANLARLA TOPRAĞA VERİLDİ

IŞİD'in hedefinde olduğu için bu örgüt mensuplarınca öldürüldüğü öne sürülen Suriyeli gazetecinin cenazesi otopsinin tamamlanması ardından Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Yeşilkent Mezarlığı'na getirildi. Jerf için öğleleyin düzenlenen cenaze namazına eşi, yakınları ve Suriyeliler katıldı. Cenazeye katılan yakınları kefenini açarak son kez Naji El Jerf'i yüzünü öperken, fenalaşanlara törene katılanlar müdahale etti. Naji El Jerf, kılınan cenaze namazının ardından Suriyelilerin attığı sloganlar arasında Yeşilkent Mezarlığı'na defnedildi.

POLİS SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri cinayetin ardından kapsamlı soruşturma başlattı. Terör, istihbarat ve asayiş ekipleri, cinayetin ardından görgü tanıklarının bilgisine başvurup, güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Polisler, yakınlarının bilgisine başvurduğu Jerf'in kullandığı bilgisayarları ve sosyal medya hesaplarını da yakından incelediği ve cinayete ilişkin ipucu aradığı bildirildi.

"TEHDİT EDİLİYORDU"

Cenaze törenine katılan yakınları ise gazeteci Jerf'in IŞİD'e yönelik belgesel çektikten sonra tehditler aldığını söyledi. Yakınları, tehditlerin ardından Jerf'in ailesinin de güvenliği için Fransa'ya gitmek istediğini kaydetti.