Gündem
10 Ağu 2016 14:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:27

Öldürülen ABD'li, Wikileaks muhbiri miydi?

Julian Assange, geçen ay öldürülen Demokratik Ulusal Komite çalışanının Wikileaks'in kaynaklarından olabileceğini ima etti.

Wikileaks kurucusu Julian Assange, ABD'de işlenen bir cinayetle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

International Business Times'ın (IBT) aktardığına göre, Assange Hollanda kanalı Nieuwsuur'a bir mülakat verdi.

Assange, Wikileaks köstebeklerinin kendilerine materyal sağlamak için hem büyük bir çaba sarfettğini, hem de büyük risklere girdiğini söyledi.

Assange, bu sırada, geçen ay Washington'da işlenen bir cinayeti hatırlattı. Demokratik Ulusal Komite (DNC) için çalışan 27 yaşındaki Seth Rich, Washington'da arkasından vurularak öldürülmüştü.

Polis, cinayetin "olası bir hırsızlık girişimi" olduğunu ileri sürmüştü. Ancak DNC'nin e-posta sunucusunun hacklenmesi ve bilgilerin Wikileaks tarafından yayımlanması, şüphe uyandırıyor.

Assange da, neyi ima ettiği yönündeki bir soruya, "Demeye çalıştığım, bizim kaynaklarımız risk alıyor ve bu tip şeylerin yaşandığını görünce endişeleniyorlar" cevabını verdi.

Assange, "Kaynaklarımızın kim olduğu konusunda yorum yapmayız" dedi.

Wikileaks kurucusu, cinayeti "endişe verici bir durum" olarak nitelendirirken, konuyu araştırdıklarını, Wikileaks kaynaklarının böyle durumlar karşısında endişelendiğini de sözlerine ekledi.