Gündem
24 Nis 2010 13:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

OLDU MU SİNAN ÇETİN? ÇAY REKLAMINDA MEVLANA'NIN NE İŞİ VAR?

Yeniden Doğuş Çay'ın yüzü olan Sinan Çetin'in çektiği son reklam filmi tepki gördü.

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, Mevlana’nın 7 öğüdünün seslendirilip, semazenlerin sema gösterisi yaptığı reklam filminde dini değer ve sembollerin, ticari amaçlı kullanılmasının uygun olmadığını söyledi. Mevlana’nın sözlerinin çay firmasının satışlarını artırmak için kullanıldığını belirten Dinç, şöyle konuştu:

"Mevlana, ’Ben Kuran’ın bendesiyim, Ben Hz. Muhammed’in yolunun tozuyum. Kim benden başka bir şey naklederse, ben ondan da uzağım. Onun söylediklerinden de uzağım’ diyor. Mevlana gelecek kuşaklarda bu tip şeyleri çok önceden öngörerek böyle bir uyarıda bulunmuş. Bir başka markanın Hacı Bektaş-ı Veli’yi, bir başkasının da Yunus Emre’yi sahiplenmesini düşünemiyoruz. Sonuçta hepsi insanlığın ortak değerleri; bir dinin de sembol kişileri. Bunların sözlerinin okunup yaygınlaştırılması çalışmaları çok hoş. Ama bir belgesel olarak hazırlansaydı Sinan Çetin’e daha çok yakışırdı."  

ÇETİN: Ticaret  düşmanlığı
Sinan Çetin ise "Her şeyden önce Rumi’nin adını, o şiirin varlığını birçok insana duyurduğu için reklam filmine şube başkanının teşekkür ettiğini düşünüyorum. O yüzden ona ’Ne olursan ol, gel’ diyorum" dedi. Ticaret düşmanlığının hayat düşmanlığı olduğunu söyleyen Çetin, "Böyle güzel bir şiiri dinleten bir markanın milyonlarca lirayı harcayıp hazırladığı reklam filminin sonuna kendi ismini koyma hakkı var. İnsanlar ticaret düşmanlığı yapmak yerine savaş düşmanlığı yapmalı. Çünkü ticaretin olmadığı yerde savaş olur" dedi.


 

ETİKETLER
#sinan çetin #mevlana