Spor
30 Kas 2022 13:53 Son Güncelleme: 30 Kas 2022 14:04

Olaylı Göztepe-Altay derbisinde kan donduran detay!

Spor Toto 1'inci Lig'de Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisinde olayların başlamasına neden olan sis ve işaret fişeğini stada sırt çantasıyla sokup tuvalete bırakan özel ambulansın şoförü Anıl Gügercin'in sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar dehşete düşürdü.

Göztepe-Altay maçında kullanılan ve bir taraftarın yüzünden ağır şekilde yaralanmasına yol aşan işaret fişeklerini stadyuma sokan ambulans şoförü Anıl Gügercin'in sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı.

Spor Toto 1. Lig'de 27 Kasım'da Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisinde, Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara işaret fişeği atıldı.

Göztepe tribünündeki bir taraftar yüzünden ağır şekilde yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan taraftar Mehmet Çakır, hastanede tedavi altına alındı.

Aynı maçta, bir Göztepe taraftarı da sahaya girerek, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner bayrağının direğiyle vurdu. Saldırgan tutuklanırken, başında 4 cm'lik yarık oluşan Özenç, hastanedeki tedavisinin ardından önceki gün taburcu edildi.

İzmir Valiliği’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada kamera tespit çalışmalarında, aralarında Anıl Gügercin’in de bulunduğu ambulans şoförlerinin, maç günü saat 16.34'te iki sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıklarının görüldüğü belirtildi. Olayla ilgili toplam 21 şahıs gözaltına alındı.

İzmir derbisinde sis ve işaret fişeğini Göztepe stadyumuna sırt çantasıyla sokup misafir takım tuvaletine bırakan özel ambulans şoförü Anıl Gügercin’in, sosyal medya gönderilerinde paylaştığı bir fotoğrafta duvar üzerinde, “Ya kupayı kaldırırız ya da dönerleri” yazısının yer alması dikkat çekti.

Gügercin'in yine bir maç öncesinde elinde fişek tutarken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştığı, 7 yıl önceki bir başka gönderisinde ise kendi fotoğrafını, "Sarı kırmızı giyen herkes bir gün ölecek" ifadeleriyle paylaştığı görüldü.