Gündem
14 Ağu 2023 10:04 Son Güncelleme: 14 Ağu 2023 10:08

Olay yaratan ‘mayasız ayin’ iddiası avukata ait çıktı! ‘Mahkeme tartıştı’ demişti ama…

İstanbul'da 14 yıl önce Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun bu cinayeti Yahudi geleneklerinde yer alan 'Mayasız Ayini' için işlediği iddiaları gündemde… Konu ile ilgili açıklamaları ile gündem olan Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, bu iddiaların kendisine ait olmadığını iddia etti. Ancak yıllar önce yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü…

İstanbul'da 14 yıl önce Münevver Karabulut'u vahşice öldüren ve cezaevinde ölen Cem Garipoğlu'nun bu cinayeti Yahudi geleneklerinde yer alan 'Mayasız Ayini' için öldürdüğü iddiaları tartışılıyor.

Konuyu Fatih Altaylı ile Youtube'da yaptığı sohbette dile getiren Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, ‘ırkçılık’ tartışmalarının başlaması üzerine bu iddiaların kendisine ait olmadığını söyledi ve ayin konusunun mahkemenin üzerinde durduğu 4 senaryo içinde geçtiğini kaydetti.

Ancak Epözdemir’in yıllar önce Esra Ceyhan’ın programında yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

KENDİSİ MAHKEMEYE SUNMUŞ

“29 bıçak kesisi, beşi öldürücü bıçak darbesi, ölmeden önce testere kullanılması, makulenin kafası bedeninden ayrılmış, hunharca ve vahşice bir cinayet. Türkiye'de bütün kurumların sorgulandığı bir dosya oldu. Bir dava 11 dava oldu. Ölümün sebebi ile ilgili mahkeme binlerce sayfa evrak, onlarca klasör olmasına rağmen gerekçeyi tespit edemedi. Fakat mahkemenin gerekçesinde, duruşma zabıtlarında tartıştığı 4 tane senaryo olarak gerekçe vardı. Bu dördü de olabilir ama net olarak gerekçeyi tespit edemedi” diyerek söz konusu ‘mayasız ayini’ne yönelik iddialarının kendisine ait olmadığını ileri süren Dr. Rezan Epözdemir, yıllar önce yaptığı açıklamalarla ters düştü.

Gündem olan videoda, Esra Ceyhan’ın programında konu ile ilgili konuşan Epözdemir’in cinayetin ‘mayasız ayini’ sonucu işlenmiş olabileceğine dair tezi kendisinin mahkemeye sunduğu ortaya çıktı:

“Biz, yargılama sırasında bunu da mahkemeye sunduk, dedik ki ‘bu mayasız ayini olabilir…’”

İşte o açıklamalar…

NE OLMUŞTU?

Fatih Altaylı YouTube kanalında Münevver Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir’i konuk aldı. Avukat Epözdemir, Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Münevver Karabulut davasının nasıl başladığını açıklamasıyla ilk günden günümüze kadar geçen süreci tekrar aktardı. Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan avukat Rezan Epözdemir’in açıklamalarında dikkat çeken nokta, Münevver Karabulut cinayetindeki ‘Mayasız Ayin’ detayı oldu.

İstanbul’da 14 yıl önce Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu davası ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanmaya devam ettiği davada, en son Karabulut ailesinin Garipoğlu’nun mezarının açılması için yaptığı başvuru reddedildi. Başvurunun reddinin ardından Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise Anayasa Mahkemesi’ne hak ihlali gerekçesiyle başvuracaklarını ifade etti.

Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği günün ardından yaşanan olaylarda kamuoyunda ortaya çıkan iddialara cevap veren Epözdemir, Karabulut cinayetindeki nedenin mahkemenin ele aldığı “Mayasız Ayin” iddiasının bulunduğu dört senaryo üzerinden açıkladı.

Epözdemir, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Olayın oluş şekline baktığımızda Bahçeşehir’de işlenen cinayet korsan taksi ile 40 kilometre mesafeye taşınıyor. Niye? Kime neyi ispat ediyorsunuz? Burada yargılamanın safhasında bir tartışma oldu. Mayasız ayini. Cezayir asıllı bir aile Yahudi kökenli. Osmanlı İmparatorluğunda’da yarı kökenli bir ailenin infaz edilmesinin bir sebebi buymuş; Mayasız ayini. 18 yaşına gelmiş bir erkek bakire genç bir kızı katledip rüştünü ispat ediyor. Bu senaryo dosya tutanaklarına girerek mahkeme bunun üzerinde durdu.’

Bunun yanında Münevver Karabulut, acaba ailenin bir sırrını mı öğrendi? Çünkü ‘Zeytinburnu sürtüğü’ diye bir klasör yapmış. Zeytinburnu’ndan görüştüğü bir kız arkadaşının yazışmalarını koymuş ayrıca maktulün yazışmalarını da oraya koymuş. Maktule diyor ki; ‘seni sevgimle boğacağım, tüm Türkiye bizi konuşacak’. Bunların sonucunda önceden alınmış bir testere ve acaba maktul ailenin bir sırrını mı öğrendi ihtimali var.’

Maktule direnmiş. Tırnaklarında Garipoğlu ailesinin erkeklerine ait DNA öğrenekleri var. Biri ya da birilerine dair izlerde Cem’e kesin direnmiş. Acaba Cem tecavüz etmek istedi, bu nedenle mi direndi?’

Baba ve Cem birlikte yargılandığı için babanın genç kızlara ilgisi olduğu söyleniyor. Acaba baba mı maktule bir şey yapmak istedi. Bursiyerlere, genç kızlara ilgisi olduğu iddiası var. Mahkeme binlerce sayfa, onlarca klasör üzerinden bu 4 ihtimal üzerinde durdu ama gerekçeyi somutlaştıramadı. Fakat Cem Garipoğlu duruşmada haksız tahrik indiriminden faydalanmak için bir savunma yaptı. Amaç ezberlenmiş, kurgulanmış bir durum sergilemekti. Yine de mahkeme bu 4 gerekçeden hangisini sübut ettiğini tespit edemedi. Bulamadı.”

TEPKİLER ÜZERİNE YENİ AÇIKLAMA YAPTI

Dr. Rezan Epözdemir, tepkiler üzerine Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

“Fatih Altaylı ile yaptığımız ve aşağıda linkini paylaştığım programda, Fatih bey bana cinayetin gerekçesini soruyor, ben de mahkeme gerekçeyi binlerce sayfa ve onlarca klasöre rağmen tespit edemedi, 4 farklı senaryo üzerinde durdu diyorum ve mahkemenin üzerinde durduğu bu senaryoları anlatıyorum. Mayasız ayini de bu gerekçelerden biri. Bu duruşma tutanaklarına ve gerekçeye yansıyan bir durum, benim görüşüm değil. Yayının ilgili bölümünü izlemeden, beni antisemitik açıklama yapmakla suçlamak açıkça kötü niyetlidir ve benim asla kabul edemeyeceğim bir yaklaşımdır. Bu tür gerçek dışı, kötü niyetli ve hedef gösteren açıklamalar bu hunharca ve vahşice cinayeti de meşrulaştırmaktadır. Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesini istirham ediyorum. Selam ve Sevgiler.”