Polemik & Kulis
28 Oca 2021 18:53 Son Güncelleme: 28 Oca 2021 18:56

Olay TV’nin ortağı Hüseyin Köksal KRT’yi satın aldı mı? Gerçekleri Medyaradar açıklıyor

Olay TV'nin eski ortağı Hüseyin Köksal ile KRT TV yönetiminin protokol anlaşması yaptığı ve işsiz kalan 180 Olay TV çalışanının artık KRT TV çatısı altında görev yapacağı iddia edildi. Peki işin aslı ne? Medyaradar açıklıyor...

2020 yılının en flaş medya gelişmesi olarak tarihte yerini alan Olay TV'nin açılıp kapanmasının ardından gözler kanalın ortağı iş insanı Hüseyin Köksal'daydı.

Çağlar ile yolları ayrılan ve Olay TV defterini kapatan Hüseyin Köksal yeni bir kanal arayışındaydı. Olay TV’nin kuruluşundan itibaren istihdam edilen 180 çalışan Hüseyin Köksal’dan mutlu bir haber bekliyordu. 

Son günlerde Hüseyin Köksal’ın KRT’yi satın aldığı ve Olay TV'nin kapanmasıyla işsiz kalan 180 çalışanın da yapılan protokol anlaşmasıyla görevlerine bu çatıda devam edecekleri iddiası yazılıp çizilmeye başladı. 

Türkiye’nin ilk kültür sanat televizyonu sloganıyla yayınını sürdüren KRT TV’nin satışla ilgili açıklamayı yapmasının beklendiğine dair çıkan haberler sonrası gerçeği Medyaradar açıklıyor. 

KRT TV üst yönetiminden alınan bilgiye göre, satış yok. Çeşitli haber sitelerinde çıkan KRT TV’nin satıldığına dair iddialar gerçeği yansıtmıyor.  

Medyaradar’ın görüştüğü KRT TV’nin üst yönetimdeki yetkili Hüseyin Köksal ile görüşmelerin hızla belli bir seviyeye geldiğini, prensipte elemanlar ve fiziki yapı hakkında anlaşıldığını, ancak kanalın satış rakamı üzerinde uzlaşma sağlanamadığını açıkladı. Satış rakamında uzlaşılamaması üzerine de görüşmelere son verildi.