Gündem
16 Mar 2010 10:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

OLAY OLDU TARAF GÖRDÜ!.. BÜYÜK GAZETELER ÜÇ GÜN SONRA UYANDI!.. MEDYARADAR/ÖZEL

Taraf Gazetesi haberciliği ile övünen büyük gazeteleri geride bırakarak rakiplerine üç gün fark attı. Peki neydi o haber?

 
Taraf’ın Pazar günü birinci sayfasında ikinci manşet yaptığı 5. sayfasında manşetten gördüğü "Bingöl’de kasap koca karısının iki kulağını ve burnunu kesti" haberine ancak üç gün sonra uyandı büyük gazetelerimiz.

Taraf dün de haberin devamını 5. sayfadan manşetle devam ettirdi.

Bugün ise haber sanki yeni olmuş gibi hiç bir farklı ayrıntı olmadan gazetelerde işlendi.

Sabah sürmanşetten verdi haberi...
Hürriyet 3. sayfadan ikinci haber
Habertürk  4. sayfadan  manşet
Vatan 1. sayfadan
Radikal 1. sayfadan manşet
Milliyet 3. sayfa manşeti yaptı    
 
Dar kadrosuyla çalışan Taraf gazetesi anlı şanlı gazetelerimizi atlattı ama burda acı olan şu sanki olay yeni olmuş gibi okurlara duyuluyor.

İŞTE O HABER...

Kasap koca hamile karısını vahşice kesti - Taraf - Istanbul
- 14.03.2010

 
Bingöl’de kasaplık yapan koca sürekli dayak attığı için kendisini Jandarmaya şikâyet eden karısının iki kulağını ve burnunu kesti.

Bingöl’de yaşayan 27 yaşındaki Aysun K. kocasından sürekli dayak yiyordu. Yedi aylık hamileydi Aysun. Bir gün şiddet katlanılmaz olduğunda canına tak etti ve sürekli dayak yediği kasap kocasını jandarmaya şikâyet etti. Jandarma, karısına şiddet uygulayan Giyas K.’yı gözaltına aldı. İfadesi alınan koca daha sonra serbest bırakıldı. Kendisine uygulanan şiddeti önlemek için güvenlik güçlerine giden kadını çok daha büyük şiddet bekliyordu. Hışımla eve geldi koca... Yedi aylık hamile karısını kamyonete bindirip Murat Nehri’nin kenarına götürdü. “Sen beni nasıl Jandarmaya şikayet edersin” diyerek dövmeye başladı karısını. Hamile karısını dövdükçe öfkelendi. Bingöl’de kasap dükkânı işletiyordu Gıyas ve mesleğini hamile karısının üzerinde denedi. Eşinin iki kulağını ve burnunu kesti. Bununla da yetinmedi kasap koca. Genç kadını Murat Nehri’nin soğuk sularına attı. O an ne oldu bilinmez ama Gıyas, bir vicdanı olduğunu hatırladı belkide. Karısını nehirden alıp, kamyonetinin arkasına koydu. Bingöl’deki Genç Hastanesi’ne götürüp, karısını hastanenin kapısına attı ve kayıplara karıştı vahşi koca. Hastane kapısında kanlar içinde yerde kalan genç kadın ayağa kalkarak o halde hastaneden girdi içeri. İlk şaşkınlığı atlatan hastane görevlileri doktorlara haber verdi. İlk tedavisi burada yapılan Aysun, daha sonra Bingöl Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burnu ve kulağı kocası tarafından kesilen kadının hayati tehlikesinin olmadığı tedaviyi yapan doktorlar tarafından açıklandı. Burada yapılan tedaviden sonra yedi aylık hamile olduğu için Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü.

Sürekli şiddet gördüm

İlk tedavisinin ardından ifadesi alınan genç kadın kocasının kendisini sürekli dövdüğünü belirterek, “Kocam beni sürekli dövüyordu. Her gün yediğim dayaktan kurtulmak için ne yapacağımı bilemez hale geldim. Dayanamıyordum, ben de kocamı jandarmaya ihbar ettim. Bu defa da neden ihbar ettim diye dövmeye başladı. Daha sonra iki kulağımı ve burnumu keserek beni Murat nehrine attı. Tekrar beni oradan alarak, hastane kapısına atarak, uzaklaştı” dedi.

Plakadan aracı tesbit ettiler

Hastanenin güvenlik kameralarından, kadının bir kamyonet tarafından hastane kapısına bırakıldığı görülüyor. Yere atılan kadın, kendi çabaları ile ayağa kalkarak, hastanenin kapısına kadar ilerliyor. Güvenlik kamerasından belirlenen plaka numarasından da aracın, Bingöl’de kasap dükkânı işleten Giyas K.’ye ait olduğu tespit edildi.