Gündem
20 Mayıs 2013 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

'OKULDAN HABER ODASINA'DA GENÇ GAZETECİLERİ BEKLİYOR!

IPS İletişim Vakfı'nın iletişim fakültelerinin 2013 mezunları için düzenlediği Okuldan Haber Odası programına başvurular başladı.

IPS İletişim Vakfı’nın bu yıl yedincisini düzenlediği "Okuldan Haber Odasına" (OHO) programı, 30 Haziran-6 Temmuz 2013 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Program, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki iletişim fakültelerinin gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinden bu yıl mezun olacak gazeteci adaylarına açık. Başvurular, 9 Haziran’a kadar yapılabilecek ve vakıf tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından, programa, her fakülteden bir kişi kabul edilecek. Program Bahçeşehir Üniversitesi Galata Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.

"Medyaya Hazırlık" günlerinde, yaygın medyanın farklı birimlerinden gazeteciler, iletişim akademisyenleri ve hak örgütleri temsilcileri genç gazetecilerle bir araya gelecek. Katılımcılar ayrıca, IPS İletişim Vakfı’nın "başka türlü bir habercilik nasıl olmalı" arayışı ve "hak odaklı habercilik" ilkesiyle günlük haber ürettiği www.bianet.org deneyimini paylaşma imkânı da bulacak.

Programdan ana başlıklar

Okuldan Haber Odasına programı şu ana başlıklardan oluşacak:

* Barış Gazeteciliği

* Gazeteciliğe Başlarken

* Habercinin Özlük Hakları ve Sorumlulukları

* Haber Etiği ve Hak Haberciliğinin Gerekliliği

* Hak Örgütleri ve Medya

* Haber Nerede

* Sosyal Medya ve Habercilik

* Haber Fotoğrafçılığı

Gazeteci, akademisyen ve hak savunucuları birarada

Programda Nadire Mater, Ruşen Çakır, Elif İnce, Defne Asal, Tuğrul Eryılmaz, Serkan Emekçi, Bayram Balcı, Murat Çelikkan, Coşkun Efendioğlu medyadaki deneyimlerini genç gazetecilere paylaşıyor, atölye çalışmaları yapıyor.

Prof. Dr. Sevda Alankuş, Doç. Dr. İncilay Cangöz, Öğr. Gör. Mahmut Çınar, Arş Gör. Fırat Erdoğmuş, Öğr. Gör. Altuğ Akın, Öğr. Gör. Burak Doğu, Öğr. Gör. Alper Gedik, Prof. Dr.Özden Cankaya, Öğr. Gör. Füsun Özbilgen sunumlarıyla programda yer alıyor.

BIA Hukuk Danışmanı ve bianet yazarı, iletişim hukuçusu Fikret İlkiz ve TACSO Türkiye koordinatörü Neslihan Özgüneş de OHO 2013’te yer alacak.

Program kapsamında katılımcıları kadın, çocuk, LGBT ve insan hakları alanında çalışan kuruluşlar ve gazetecilik örgütleriyle buluşmalar; radyo, gazete ve televizyon haber merkezlerini ziyaretler ve tabii eğlence de bekliyor.

Programın sonunda genç haberciler, deneyimli gazetecilerin katılımıyla kendi gazetelerinin ilk sayfasını oluşturacak, program bitiminde de sertifikalarını almaya hak kazanacaklar.

Katılımcıların geliş-gidiş yol, konaklama ve yemek giderlerini İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı SİDA karşılıyor.

OHO 158 genç gazeteci adayını medyaya hazırladı

Okuldan Haber Odasına 2007 ve 2012 yılları arasında, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki iletişim fakültelerinden mezun 158 genç gazeteci adayını medyaya hazırladı. Program kapsamında 41 gazeteci, 24 akademisyen ve 12 hak savunucusu genç gazeteci adaylarıyla buluştu. OHO programı çerçevesinde 35 gazete, radyo, televizyon ve hak örgütü ziyaret edildi. (BİANET