Gündem
06 Tem 2021 11:00 Son Güncelleme: 06 Tem 2021 11:12

Okul kayıtları ile ilgili flaş karar! Artık e-devlet'ten ulaşılabilecek

Okul kayıtlarından yeni dönem başlıyor. İlk ve orta okullarda adrese göre kayıtlı okul hizmeti artık e-Devlet Kapısı üzerinden verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, ilk ve orta okullarda adrese göre kayıtlı okul hizmetinin e-Devlet Kapısı üzerinden verilmeye başlandığını açıkladı. Koç, şöyle konuştu: “Velilerimiz artık çocuklarını hangi okula kayıt yaptırabileceklerini bu hizmet sayesinde görebilecek. Yeni başlayacak eğitim öğretim yılı için kayıt yaptırılacak kurumun adına, sınıf bilgilerine, adresine, telefon bilgilerine buradan ulaşılabilecek.”

“EKSİKSİZ VE GÜNCEL BİR ŞEKİLDE…”

e-Kayıt işlemlerinin, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden merkezi olarak temmuzun birinci haftası itibarıyla ilgili mevzuat hükümleri gereği bir defaya mahsus yapıldığına dikkati çeken Koç, "e-Kayıt işlemleri kapsamında temmuz ayının ilk iş günü itibarıyla öğrencilerin ikametgah adreslerinin MERNİS-Ulusal Adres Veri Tabanı üzerinde doğru, eksiksiz ve güncel bir şekilde kayıtlı olması gerekmektedir." ifadesini kullandı.