Televizyon
03 Haz 2010 14:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

OKTAY KARACAN'DAN DİLARA GÖNDER'E DESTEK!..

TRT Formula 1 ekibinden Dilara Gönder'in Schumacher ile yaptığı röportajla ilgili olarak Okay Karacan'dan destek geldi.

Okay Karacan, Formula 1 Kulübü adlı internet sitesinde konuya ilişkin şu  açıklamayı  yaptı:

TRT Formula 1 ekibinden Dilara Gönder, Schumacher röportajıyla konuyu anlamayan ve anlamak istemeyenler tarafından şık olmayan bir şekilde yıpratıldı.

Kimi internet siteleri "Schumacher TRT spikerini fena bozdu" diye vererek, fena halde kendileri irtifa kaybettiler.

Olay aynen aşağıdaki gibidir ve Dilara kendisi için tatsız konuyu konuşmak istemeyen bir efsaneye gösterdiği hanımefendilikle iyi bir evsahibi olmuş, ayrıca röportajı montajlamayarak kararı seyirciye bırakmıştır.

2006 yılındaki Monaco sıralama turlarında Michael Schumacher sıralama turları esnasında Rascasse virajında otomobilini stop ettirip kenara çekmiş, pol pozisyonu alacak hızlı bir turla gelmekte olan Alonso'nun iyi derece elde etmesini engellemişti. Sıralama turlarının ardından komiserler bunun bir teknik sorun olmadığını Schumacher'in otomobilini kurnaz bir taktikle rakibini engellemek amacıyla durdurduğunu belirledi ve Alman pilot ceza alarak yarışa pit alanından başladı.

2010 Monaco'da son turda güvenlik aracı pisti terkederken Schumacher Alonso'ya atak yaparak geçer ve yarışı bir üst sırada bitirir. Daha sonra kuraldaki açıklık üzerine tartışmalar başlar ve Schumi'nin manevrası kural dışı kabul edilerek 20 saniye ceza alır.

İki olayın kahramanı da Alonso ile Schumacher'dir.

2010 İstanbul'da Dilara Gönder Schumacher ile özel bir röportaj yapar ve Monaco 2006'yı sorar... Schumacher hayır ben değildim Massa idi cevabını verir. Dilara ısrar eder Schumi hayır der.. Oysa ta kendisidir ve Dilara'nın ne demek istediğini anlamıştır. Dilara üstelemez ve röportaja devam eder.

Schumi konuya girmek istememektedir..

Bu röportajın bir haber değeri vardır ve montajlanmaz..

F1'i bilenler için Schumi'nin tavrı makaslanmaz. Ancak internet siteleri üzerinde konu Dilara'nın gafı gibi anlamsızca saptırılır ve gazetecilik yapan bir genç insanın emeği heba edilir.

RTL gibi bir yayın yapan tüm pilotlarla, takım patronlarıyla ve teknik ekiplerle canlı röportaj yapan TRT'nin bu yayını haber olmaz, ama Schumacher'in konuyu değiştirmek istemesi üzerine terbiyeli davranan Dilara suçlu ilan edilir. Schumacher'in onu bozduğu şeklinde manşetler atılır.

Tamam haberin içinde aslında Dilara'nın haklılığı yazılıdır ama manşetten vurulmuştur genç gazeteci...

Türkiye Grand Prix'sindeki röportaj ve haberleriyle McLaren-Mercedes ve Mercedes GP takımlarından ayrı ayrı teşekkür alan Dilara ve Erbatur'la ekip olarak gurur duyuyoruz..