Gündem
16 Ara 2014 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Oktay Ekşi, o anları anlattı: Ekrem Dumanlı ile küsmüştük ama...

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya destek veren Hürriyet eski Başyazarı ve CHP Milletvekili Oktay Ekşi, o anları RSFM'de anlattı.

Zaman Gazetesi'nde gözaltılar için bekleyişin sürdüğü saatlerde binaya giderek Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya destek veren Hürriyet eski Başyazarı ve CHP Milletvekili Oktay Ekşi, o anları RSFM'de anlattı.

'Atilla Güner'le Akşam Postası' programına konuk olan Basın Konseyi eski Başkanı Ekşi, "Ekrem Dumanlı beni Zaman'da görünce gözlerine inanamadı. Ben dayanışma için oradaydım. Küs olmamıza rağmen gittim" dedi.

Oktay Ekşi , gözaltı öncesi yaşananları şöyle anlattı:

DUMANLI İLE KÜSTÜK, DERİN KIRGINLIK VARDI

"Ben gittiğim zaman Ekrem Dumanlı basın toplantısındaydı. Gittim ve böyle bir tabloyla karşılaştım. Gitmemin sebebi dayanışma. İfade özgürlüğünün kısıtlanması ya da darbeye maruz kalındığını düşünerek bana düşen buna karşı çıkmaktı. Yanında olmam gerektiğini düşündüm ve gittim.
2008-2009 yıllarından bu güne kadar Ekrem Dumanlı ile görüşmüyorduk. Kendi ifadesi ile de ''küstük''. Küskünlük değil ama derin bir kırgınlığım vardı bu doğru.

BENİ GÖRÜNCE GÖZLERİNE İNANAMADI

Dumanlı'nın polis tarafından alınıp götürülebileceği ihtimalini duyunca ben de gittim. İletişim özgürlüğü demokrasinin temel kurumudur. Yargı yolu kullanarak ya da polisi kullanarak engellenmesi benim tahammül edebildiğim bir şey değildir.

Dumanlı'nın yanına gittiğimde herkes çok şaşırdı. Beni görünce gözlerine inanamadı, durakladı ve gerçekten ben miyim diye baktığını gözlerinden anladım. Orada önemli olan ifade özgürlüğü. Dumanlı'nın yanında olduğum için beni eleştirenler de oldu. Ama bunları önemsemedim Ben politikacıdan çok gazeteciyim."