Gündem
01 Mar 2012 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

OKTAY EKŞİ BAKAN YILDIZ'A NE KADAR TAZMİNAT ÖDEYECEK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Milletvekili Oktay Ekşi'den, tazminat kazandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi’den, geçmişteki bir köşe yazısında ’’Kişilik haklarına hakaret ettiği’’ gerekçesiyle açtığı davada 4 bin TL tazminat kazandı.

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Bakan Yıldız’ın avukatı Burhanettin Sevencan ile Ekşi’nin avukatı Evrim İnal katıldı.
Avukat Sevencan, Oktay Ekşi’nin yazdığı yazıyla müvekkilinin kişilik haklarını ihlal ettiğini, daha sonraki yazısında bunu Ekşi’nin de kabul ederek ’’özür dilediğini’’ savunarak, davanın kabulünü talep etti.

Avukat İnal ise yazıda, Bakan Yıldız’ın şahsına yönelik bir saldırının söz konusu olmadığını, hakaret kastı bulunmadığını iddia ederek, davanın reddedilmesini istedi.

Hakim Hasan Gül, davanın kısmen kabulüne karar vererek, Oktay Ekşi’yi 4 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Bakan Yıldız, Oktay Ekşi’nin Hürriyet Gazetesinde 28 Ekim 2010 tarihinde yayınlanan ’’Az Demişiz’’ başlıklı köşe yazısında, ’’Kişilik haklarına hakaret edildiği’’ gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi ve Ekşi aleyhinde 100 bin TL’lik dava açmıştı.

Öte yandan, aynı yazıyla ilgili, ’’Kişilik haklarına hakaret edildiği’’ gerekçesiyle, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Ekşi aleyhine açtığı dava ise Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesince reddedildi.