Spor
15 Oca 2024 23:40 Son Güncelleme: 15 Oca 2024 23:43

Okan Buruk'tan hakem tepkisi: Dünyanın her yerinde gol

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Kayserispor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Kayserispor'u 2-1 yendikleri maçın ardından açıklamalar yaptı.

Hakem Atilla Karaoğlan'ın kararlarını eleştiren Okan Buruk, iptal edilen golleriyle ilgili olarak "Saha içerisinde oyuncularımın çok rahat olmadığını gördüm. Önemli olan buradan 3 puanla ayrılmak. Rakibimizin de güçlü bir stratejisi vardı. Özellikle ilk yarı uzun topları tercih ettiler. 1-0'ı bulduk. 2-0'ı bulduk. Ama iptal edilen golün dünyanın neresinde olursa olsun verileceğini düşünüyorum. Bir tek Türkiye'de verilmez herhalde. Bir faul olduğunu düşünmüyorum. Bu pozisyon faulse herhalde her maç 500 tane faul olur. Burada faul varsa ve VAR'dan dönmüyorsa VAR'ı sorgulamak gerekiyor. Yıllardır hakemlerimizi eğitmek için dünya kadar paralar ödüyoruz. Burada bir gelişim göremiyoruz. Aynısı penaltı olsa penaltı verecek mi mesela? Hafta hafta devamlı bunları yaşıyoruz. Bunları yaşamak istemiyoruz. Aleyhimize bir penaltı verildi. Buna itirazımız yok zaten. Bunları çok fazla yaşamaya başladık. Birçok takımdan da bunu duyuyoruz. Birçok takım mutsuz. Hakemlerimizin daha iyi olması gerekiyor. VAR'daki kadro arttırıldı, belli ki orada bir mutsuzluk var." diye konuştu.

"OFANSİF OLARAK ÇOK KISITLANDIK"

Sakatlıklar nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Okan Buruk, "Ofansif olarak çok kısıtlandık. Ziyech ve Bakambu'nun milli takıma gitmesi, Icardi'nin sakatlanması, Kerem'in cezalı olması... Bir türlü bireysel anlamda istediğimizi yapamadık. Üretemediğimizde ve kulübeden destek alamadığımızda zorlandık. Genç oyuncularımız oyuna girdiğinde etkili oldular. Maçı kazandık, mutluyuz. 3 puanın her türlüsü önemli. Nelsson oynadığı mevkinin hakkını veren bir futbolcu." dedi.