Medya
29 Mayıs 2013 13:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

OHHH, İLAÇ GİBİ GELDİ! EMİN ÇÖLAŞAN ZAMAN'DAN KAZANDIĞI TAZMİNATLA RAKI İÇTİ!

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Zaman Gazetesi'ne açtığı 'Anırmak' davalarını kazandığını ve aldığı tazminat parasıyla rakı içtiğini yazdı.

Başbakan Erdoğan’ın bazı konuşmalarında, paradan 6 sıfırın atılmasıyla ilgili olarak isim vermeden ’Malum köşe yazarı paradan altı sıfır atılırsa ben Taksim’de anırırım’ demişti. ifadelerini kullanmıştı. Başbakan’ın bu sözleri Emin Çölaşan için söylediğini yazan Zaman Gazetesi aleyhine tazminat davası açan Sözcü yazarı, gazeteden iki tazminat kazandığını ve bu parayla rakı içtiğini köşesinde paylaştı.
 
İŞTE ÇÖLAŞAN’IN YAZISINDA ÖNE ÇIKAN O SATIRLAR..
 
Tayyip, Zonguldak mitinginde konuşmuş, yine "Anırmaktan" söz etmişti. Fethullah’ın Zaman gazetesi 5 Mayıs 2011 günü Tayyip in "Anırma" olayına şöyle yer verdi: "Çölaşan’a altı sıfır göndermesi... Başbakan: Bir köşe yazan altı sıfın atsınlar Taksim Meydanı’na çıkıp anınnm dedi. Herhalde evinde anınyordur. Başbakan isim vermedi ama Emin Çölaşan’ı kastettiği şeklinde yorumlandı..."

Aradan yaklaşık 10 ay geçti. Tayyip bu kez aynı sözleri Meclis kürsüsünden söyledi ve aynı Zaman gazetesi bu haberi ertesi gün şöyle verdi: "Başbakan: Anırırım demişti, herhalde köşesinden icra ediyordur... Türk Lirası’ndan altı sıfır attığımız zaman birileri enflasyon çatlar patlar diyorlardı. Hatta bunu diyenlerden bir tanesi, Sözcü gazetesi yazan Emin Çölaşan’ı kast ediyor, Taksim’e çıkarım, şöyle yapanm, böyle yaparım, dört ayaklı bilmem ne gibi anırırım diyordu. Herhalde şimdi köşesinden icra ediyordur (anırıyordur)."
 
ANIRMA DAVASINA DURUP DURURKEN BENİM İSMİMİ KATTILAR
 
Avukatım Serhan Özdemir bu iki yazı hakkında da Zaman gazetesi aleyhine tazminat davası açtı. Anırma yalanına durup dururken benim ismimi katmışlardı. Mahkeme aşamasında benim bu sözleri yazdığımı veya söylediğimi kanıtlamalarını istedik, elbette ki kanıtlayamadılar. İlk dava Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü ve Zaman gazetesi tazminat ödemeye mahkum edildi. Yargıtay bu hükmü birkaç gün önce aynen onadı ve süreç kesinleşti. İkinci haberle ilgili davamız yine birkaç gün önce Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından karara bağlandı.
 
ZAMAN GAZETESİ TAZMİNATA MAHKUM EDİLDİ
 
Zaman gazetesi bir kez daha tazminat ödemeye mahkum edildi. (....) Derslerini yargıdan aldılar... Kimin anırdığı (!), kimin kimleri anırttığı (!)
böylece, yargı kararlarıyla ortaya çıkmış oldu. m Avukatım ve sevgili dostum
Serhan Özdemir’le birlikte dün bir yerde oturduk. Ayran bulamadık, mecburen
birer kadeh rakı içtik!..
 
(...) Zaman’ın helal tazminat parasıyla içtiğimiz bu rakının tadına doyum olmadı.
Vallaha şurup gibiydi... Ohhh, ilaç gibi geldi!