Gündem
05 Mar 2023 19:15 Son Güncelleme: 05 Mar 2023 22:28

Oğuzhan Uğur o görüntüleri paylaştı "Baraj patladı" yalanı nasıl yayıldı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Antakya’daki kurtarma çalışmaları sürerken “Hatay Yarseli Barajı'nın duvarı çatladı” yönündeki asılsız haber ortalığı karıştırmıştı.

Oğuzhan Uğur’un yönettiği BaBaLa TV hesabından bu gelişmeyle ilgili bir tweet atılmış ve bu olayın asılsız olduğunun ortaya çıkmasının ardından birçok kişi Uğur'u yalan haber yapmakla ve halkı kışkırtmakla suçlamıştı.

Oğuzhan Uğur, bu iddianın sahibinin bakanlık yetkilisi bir kadın olduğunu söyleyince olay daha da büyümüş ve Devlet Bahçeli de dahi olmak üzere birçok kişi tepki göstermişti.

Daha sonra, Oğuzhan Uğur'un hakkında depremzede vatandaşları korku ve paniğe sürüklediği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Oğuzhan Uğur bugün aynı konuyla ilgili yeni görüntüler paylaştı.

Görüntülerde polislerin kendi aralarında konuşurken, söz konusu asılsız iddianın yağmacılar tarafından 155’e ihbar edildiği bu ihbarın ardından telsizden geçen anonsu vatandaşların duymasıyla kargaşanın yaşandığı aktarılıyor.

Uğur da görüntüleri paylaşarak, “Şu olayı nasıl üzerimize yıkmaya çalıştılar… Ne dövdüler, ne hakaretler ettiler, nasıl ciyak ciyak hakkımızı yediler… Nasıl kötüler” ifadelerini kullandı.