Gündem
06 Oca 2018 14:20 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:55

Oğuz Çetin'den 'İmparator' Fatih Terim'e olay sözler: Birine kafa atıp, mekan basıp...

Eski futbolcu ve teknik direktör Oğuz Çetin, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim için kullanılan ‘imparator’ lakabını eleştirdi.

Eski futbolcu ve teknik direktör Oğuz Çetin, Milli takımda birlikte çalıştığı, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’i sert ifadelerle eleştirdi.

Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği “Spor Söyleşileri” programı dahilinde, Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde spor gündemini ve gençlerin sorularını yanıtlayan Oğuz Çetin, bir öğrencinin "Siz ve Fatih Terim ‘imparator' olarak anılıyorsunuz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:

"İmparator mu? İmparator dediğiniz kişi topluma örnek olması gereken kişilerdir. Birine kafa atıp, mekan basıp, ağzından küfür eksik olmayan insanlara farklı bir şekilde ifade de bulunmalıyız.”

"ŞİMDİKİ FUTBOLCULARA BAKTIĞIMDA, KALİTENİN AŞAĞIDA OLDUĞUNU GÖRÜYORUM"

Türk futbolunu Avrupa’da temsil eden futbolcular Cenk Tosun ve Arda Turan’la ilgili de konuşan Çetin, "Bu dönemin futbolcuları çok büyük paralar kazanıyor. Bizim zamanınızdaki paraya oranla 50 kat daha büyük para kazanıyorlar. Ama bizim zamanımıza baktığımda kalitenin daha aşağıda olduğunu görüyorum. Eğer bu dönemde bazı futbolcular böyle büyük paralar kazanıyorsa bizim alacağımız paraların rakamlarını düşünemiyorum” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE ÇOK SERT İFADELER KULLANMIŞTI

Oğuz Çetin 2014 yılında verdiği bir röportajda da Fatih Terim’i eleştirmişti. Çetin o zamanda Milli Takım da yaşananlarla ilgili şöyle konuşmuştu:

"Fatih Terim önümüzü açmadı. Hep bana hep bana olmaz. Bunu yapmıyorlar, Mustafa Hoca'yı o konuda ayırıyorum. O daha farklı bir bakış açısında. Artık hep kişisel menfaatle yola devam edildiğinden futbolun gelişiminde zorlanıyoruz. Kimseye karşı olduğum ya da ben o göreve gelemediğim için değil. Fatih Terim sonrası, Hiddink sonrası, Abdullah Avcı sonrası niye bir Aykut, niye bir Ertuğrul, Tolunay, Şifo, genç ve daha enerjik bir isim göreve gelmiyor? Ülkenin elit antrenör sayısını niye artırmıyoruz? Bu sayı ikide, üçte mi kalmalı? Hep olay bunların etrafında mı dönmeli? Fatih Terim geldi başarılı oldu gitti, geldi başarısız oldu gitti, şimdi yine geldi. Bu elit sayıyı artırmamız lazım. Bu sayı artarsa ülke futbolu belirli noktalara gelebilir."