Gündem
27 Eyl 2022 09:05 Son Güncelleme: 27 Eyl 2022 11:33

Öğretmenler için ilk olacak! Başvurular başladı…

Öğretmenler için hayata geçirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na başvurular başladı. Sınavda başarılı olan öğretmenler, 'uzman öğretmen' ve 'başöğretmen' olabilecek.

Öğretmenlerin kariyerlerini daha da yukarıya taşıyacak ve öğretmenlere 'uzman öğretmen' ve 'başöğretmen'lik ünvanı kazandıracak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na başvurular başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvurular başladı. Sabah'ta yer alan habere göre; Öğretmenler için ilk kez hayata geçecek kariyer basamakları sınavına iki aydan az bir zaman kaldı.

Bakanlığın resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, https:// basvuru.meb.gov.tr adresi üzerinden 3 Ekim'e kadar başvuruda bulunabilecek.

Adayların bu tarihe kadar mesleki gelişim çalışmalarına yönelik belgelerini tamamlamaları gerekiyor. Yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğretmenler, uzman öğretmenlik, doktora eğitimini tamamlayan uzman öğretmenler ise başöğretmenlik için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacak.

Sınavdan muaf olanların uzman öğretmenlik/başöğretmenlik için başvuruları da başladı.