Gündem
25 Kas 2019 10:06 Son Güncelleme: 25 Kas 2019 10:30

'Öğretmen gibi otur' demişti! Valinin azarladığı kişi muhabir çıktı!

“Sen öğretmen misin? O zaman öğretmen gibi otur da görelim” sözleri tartışma konusu olmuştu.

Konya'da Öğretmenler Günü töreninde Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın öğretmen olduğunu düşündüğü bir kişiye bacak bacak üstüne attığı için gösterdiği sert tepki tartışma konusu oldu. Olayın ardından yazılı bir açıklama yapan Vali Toprak, azarladığı kişinin bir öğretmen değil, yerel bir gazetede çalışan muhabir olduğunu duyurdu. Vali "Her şeye rağmen Konya'nın Ögretmenler Günü'nde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildirir saygılar sunarım" dedi.

Konya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde Konya Valisi Toprak, konuşmasını yaptığı esnada öğretmen olduğu iddia edilen bir kişiye bacak bacak üstüne attığı için sert tepki göstermişti. Vali Toprak ismi açıklanmayan kişiye “Sen öğretmen misin? O zaman öğretmen gibi otur da görelim” demişti. Valinin azarladığı kişinin öğretmen olmadığı, yerel bir gazetenin muhabiri olduğu öğrenildi.

"Öğretmen olmasa dahi..."
Vali Toprak yaptığı yazılı açıklamada, “Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen ve çok güzel geçen program esnasında maalesef üzücü bir gelişme yaşanmıştır. Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendigimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni derinden üzdü” diye konuştu.

Vali Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık 2 bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir.

Her şeye rağmen Konya’nın Ögretmenler Günü’nde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildirir saygılar sunarım."