Öğretmen adayları dikkat! Sınav yerine eğitim geliyor! Mülakat da yok

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda detaylar netleşti. Binlerce kişiyi ilgilendiren düzenlemeyle birlikte aday öğretmenlerle ilgili önemli değişikliklere gidiliyor. Buna göre aday öğretmenler için sınav yapılmayacak, 240 saat mesleki eğitim verilecek. TBMM'de kabul edilen kanunun uygulamaya geçilmesiyle birlikte 240 saatlik eğitimi tamamlayan aday öğretmenlere herhangi bir mülakat ya da kanaat belirtme olmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev alamayacak.

Öğretmen adayları dikkat! Sınav yerine eğitim geliyor! Mülakat da yok - Sayfa 1

Merakla beklenen Öğretmen Meslek Kanunu'nda hangi maddelerin olacağı yavaş yavaş netleşiyor. Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen, yeni meslek kanunun uygulanmaya başlamasıyla birlikte aday öğretmenlikte önemli değişiklikler hayata geçecek. Kanunda "adaylık", "öğretmenlik", "uzman öğretmenlik" ve "başöğretmenlik" olmak üzere 4 basamaklı bir kariyer gelişim sistemi tanımlanırken, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'na tabi tutulacak olan aday öğretmenler 240 saatlik eğitimi tamamlamak zorunda. Sınav stresi yaşamayacak aday öğretmenler eğitim sonunda ise herhangi bir mülakata da girmeyecek. Söz konusu eğitimi tamamlayamayanlar ise 3 yıl görev alamayacak. İşte aday öğretmenlikle ilgili yeni düzenlemenin detayları...

116
Öğretmen adayları dikkat! Sınav yerine eğitim geliyor! Mülakat da yok - Sayfa 2

ADAY ÖĞRETMENLER SINAVA GİRMEYECEK

Sabah'tan Ceyda Karaaslan'ın haberine göre; Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun uygulanmasına yönelik yönetmelik çalışması tamamlanmak üzere.

216
Öğretmen adayları dikkat! Sınav yerine eğitim geliyor! Mülakat da yok - Sayfa 3

Öğretmenliği bir kariyer mesleği haline getiren kanunla öğretmenler sınav stresinden kurtuluyor. Öğretmenlerin kariyer yolculuğu, sınavlar yerine oryantasyon ve mesleki eğitim odaklı olacak. Öğretmenlerin akademik kariyer yapması özendirilecek.

316
Öğretmen adayları dikkat! Sınav yerine eğitim geliyor! Mülakat da yok - Sayfa 4

 Kanunda "adaylık", "öğretmenlik", "uzman öğretmenlik" ve "başöğretmenlik" olmak üzere 4 basamaklı bir kariyer gelişim sistemi tanımlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de hafta başında yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki haftadan itibaren eğitimle ilgili tüm paydaşların görüşünü alarak hazırlamış olduğumuz yönetmeliğe son şeklini vereceğiz" demişti.

Kanunun uygulanmasına yönelik detaylar şöyle:

416