Gündem
10 Ara 2010 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ HEDEF GÖSTERDİKLERİNİ İDDİA ETTİKLERİ HANGİ GAZETELERİ MAHKEMEYE VERİYOR?

DİSK'e bağlı Genç-Sen üyeleri, kendilerini hedef gösteren gazeteler hakkında hukuki süreç başlatacaklarını açıkladılar.

Polisin sert müdahalesine maruz kalan DİSK'e bağlı Genç-Sen üyeleri, kendilerini hedef gösteren gazeteler hakkında hukuki süreç başlatacaklarını açıkladılar.

Öğrenci Gençlik Federasyonu (Genç-Sen) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ali Tektaş, Dolmabahçe'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto eden öğrencilerle ilgili Zaman, Star, Akit gazeteleri ile Samanyolu ve Star Tv'de çıkan haberlerde hedef gösterildiğini söyledi.

"Bu yayın organları Genç Sen üyelerinin 'masum olmadıklarını' ve 'profesyonel eylemci' olduklarını kendilerince kanıtlamak için Emniyet tarafından servis edilen bazı eylem fotoğraflarıyla hedef göstermekte, öğrenci muhalefeti bu haberlerle sindirilmeye çalışılmaktadır."

Şişli'deki Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Merkezi'ndeki toplantıda Genç Sen adına basın açıklamasını okuyan Tektaş şunları söyledi:

"Öğrencilerin Sıra Kimde İnisiyatifi tarafından bu komployu protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasını gösteren fotoğraflarının 'Devrimci Karargâha Destek' başlığıyla Emniyetçe servis edilmesi yeni bir komplonun, yeni bir tutuklama terörü dalgasının habercisi midir? Sıra biz öğrencilerde mi?"

"Kuzu'nun açıklamaları gülünç"
Tektaş bu "karalama haberlerine" karşı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı; bianet'in "Burhan Kuzu amacınızın orduyu harekete geçirmek olduğunu söylüyor. Ne düşünüyorsunuz" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bu açıklamalar bizi hayrete düşürdü. Darbe dönemlerinde kapatılan bir sendikaya bağlıyız. Bunlar gülünç iddialardır. Üstelik bu karam yani DİSK darbe karşıtı bir kurumdur."

Genç Sen'den Emre Öztürk de "Madem bu kadar suçluyduk da neden bugüne kadar tutuklanmadık. Başbakanın ısrarıyla öğrencilere karşı bir karaçamla uygulanıyor. Star, polis bülteni haline geldi. Ama bu iş kötüye gidiyor. Medyayı dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Genç Sen üyesi Aziz Güler "Eylemlere katılmak suç değildir. Ayrıca bir öğrenci yalnızca öğrenci eylemlerine de katılmayabilir" dedi.

"Medyanın bir bölümü bizi hedef tahtasına oturtabildiği gibi Hitler'i de en masum insan gibi gösterebilir. Başbakan asılanlara ağlarken bizi de hedef tahtasına oturtuyor. Bize bir şey olursa teşhir mekanizması ile sorumlusu Başbakandır. Kurban ayini gerçekleştiriliyor."

Berivan Tapan- Bianet