Gündem
16 Mayıs 2014 21:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Öğrenciler fakülteyi işgal etti!

"Üniversitemizde Soma İşçi Katliamının Faillerini İstemiyoruz" diyen İTÜ öğrencileri "katillerle işbirliği" yapmakla suçladıkları Maden Fakültesini işgal etti.

İşgalin ardından bir basın bildirisi yayınlayan öğrenciler, Soma'da yaşanan felaketin ardından İTÜ Maden Fakültesi'nin bu suça ortak olduğunu düşünerek işgal eylemini gerçekleştirdiklerini belirttiler. Yayınlanan basın bildirisi şöyle...

"Acımız ve öfkemiz büyük! Soma’da yaşananlar kaza değil, kader değil emekçi katliamı. İktidarın ve sermayenin kar hırsı bir kez daha emekçinin ölümüne sebep oldu.

Üniversite Sanayi işbirliği adı altında gözünü kar hırsı bürümüş patronlara ve katillere kılavuzluk edenleri üniversitemizde istemiyoruz. AKP, özelleştirme ve taşeronlaşmayla işçilerin yaşamlarını tehdit altına alarak işçileri güvencesiz yaşamaya mecbur bırakıyor, iş güvenliği yasası ile işyerlerinin denetimini özelleştiriyor. Maliyet azaltma uğruna işçi güvenliğini yok sayarak bu katliama sebep olanlar ve cinayeti kaza sayanlar, bu katliamın failleridir ve cezalandırılmalıdır.

Katil Soma A.Ş. patronları Alp Gürkan ve İsmet Kasapoğlu’nun Maden Mühendisliği bölümünün akademik danışma kurulunda bulunduğunu ve katliamın 2 hafta öncesinde yetkililerin okulumuzda sunum yaptığını biliyoruz. Yaşanan katliam sonrasında bilgileri sayfadan kaldıran maden mühendisliği bölüm hocalarımız derhal İTÜ kamuoyundan özür dilemeli ve tüm işbirliğini sonlandırmalıdır.

Ülkenin en önemli teknik okullarından biri olan İTÜ’nün faciaya sebep olan firmaya danışmanlık hizmeti vermek yerine ülke madenlerine denetim desteği ve facia sonrasında teknik destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz. İTÜ rektörlüğü tarafından yaşanan facianın kader olduğunu savunan açıklamayı tanımıyoruz! Halen Soma’da devam etmekte olan polis saldırısı derhal sonlandırılmalı ve tüm sorumlular derhal tutuklanmalıdır!

BAŞLICA TALEPLERİMİZ:

- Alp Gürkan ve İsmet Kasapoğlu’nun Maden Mühendisliği akademik danışma kurulundan çıkarıldığının Maden Fakültesi dekanı tarafından deklare edilmesi,

- Katillerin danışmanlığını yapan Orhan Kural’ın derhal istifa etmesi ve kamuoyundan özür dilemesi,

- Bu işgale iştirak eden hiç kimseye soruşturma açılmaması

Bizler katillerin değil halkın mühendisleri ve mimarları olacağız!  / İTÜ ÖĞRENCİLERİ"