Gündem
08 Haz 2018 09:30 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:41

Öğrenci ile Erdoğan arasında 'basın özgürlüğü' tartışması! İrfan Değirmenci'yi sorunca...

Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite öğrencilerini sahurda Beştepe'de ağırladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gazetecilik okuyan bir öğrenci arasında basın özgürlüğü tartışması yaşandı. Türkiye'de medyanın özgür olmadığını düşündüğünü söyleyen öğrenciye Erdoğan, "Bir Cumhurbaşkanına kendi mekanında böyle bir soruyu soracak kadar özgürsün" diyerek yanıt verdi.

"Benim aileme hakaret edenler tutuklanıyorsa 'gazetecinin özgürlüğü' mü diyeceksiniz?"
Soru sormak için söz alan Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencisi bir genç ile Erdoğan arasında basın özgürlüğü tartışması yaşandı. Öğrenci, Erdoğan'a Türkiye'de basının özgür olmadığını düşündüğünü ve cumhurbaşkanının eleştirilere açık olması gerektiğini söyledi. Erdoğan öğrenciye "Bir Cumhurbaşkanına kendi mekanında böyle bir soruyu soracak kadar özgürsün" sözleriyle cevap verdi.

Öğrencinin "gazetecilerin tutuklanmasını istemiyorum" demesi üzerine Erdoğan, bir gazetecinin özgürlük alanının bir başkasının özgürlük alanına kadar olduğunu ifade ederek, "Benim ailemi her türlü hakarette yerin dibine sokan bir gazeteci yasalar içinde tutuklanıyorsa, siz ona hala 'gazetecinin özgürlüğü' mü diyeceksiniz?" diye sordu.

İrfan Değirmenci örneği
Öğrencinin, 16 Nisan referandumu öncesi "hayır" diyeceğini açıkladığı için Kanal D'den kovulan spiker İrfan Değirmenci'yi hatırlatması üzerine Erdoğan, "Onu Kanal D'nin patronu atmıştır bizimle ne alakası var" dedi. Öğrenci bunun üzerine "Kanal D'nin patronu sizin elinizin altında" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı ise bu sözlere Kanal D'nin o dönemki patronu Aydın Doğan'ı işaret edip, öğrenciye "Çok ayıp. Kanal D'nin patronunun bana ne kadar hasım olduğunu bütün dünya biliyor ama sen bilmiyorsun"  diyerek yanıt verdi.

İşte öğrenciyle Erdoğan arasındaki o diyalog: