Öğle kuşağında yarış kızışıyor!

FOX TV'de yayınlanan Zuhal Topal’la Sofrada, TV8’de ekranlara gelen Yemekteyiz programının yarışına şimdi de Star TV'de Anneler ve Gelinler isimli yarışma programı katılıyor.

Acun Ilıcalı TV8’ de yayınlanan Yemekteyiz formatı için yurt dışına astronomik rakamlar öderken Zuhal Topal’la Sofrada’nın kendi formatlarını çaldığını söylemiş birçok açıklama yaparak hakkını yoluyla arayacağını açıklamıştı.
Zuhal Topal’la Sofrada programının yapımcısı ve aynı zamanda Zuhal Topal’ın eşinin sahibi olduğu yapım şirketi ise açıklama yapmış ve formatı satın aldıklarını ileri sürmüştü.Fakat biraz araştırınca işlerin böyle olmadığı ortadaydı. Programın yayınında format şirketine ait bir logo ya da ibare yok. Ve biraz araştırınca yayınlanan formatın yerli malı olduğunu ve tüm dünyaya satıldığını öğrendim… Format; Türkiye’nin sahip olduğu bir çok tv dizi film ve program formatını dünyanın bir çok ülkesine satış yapan Global Agency şirketinin…
Şirketin başında genç ve başarılı CEO İzzet Pinto var. Şirketinin resmi sitesinde formatın tüm detaylarını bulmak mümkün… http://www.theglobalagency.tv/momsters

Formatın gerçek sahibi kim bulamadık ama kavga şimdi başka yerlere taşınacak gibi…

Star TV Anneler ve Gelinler isimli bir yarışma programına başlıyor. Daha önce TRT 1'de yayınlanan Ana Ocağı Çiftliğinde geçiyor… Buraya kadar her şey normal… İşin başında Karga Film ve Erhan Öz var… Erhan Öz piyasada çok bilinen bir tecrübeye sahip ve gündüz kuşağında hatırı sayılır işlere imza atmış bir kişi…

Program 4 çılgın kayınvalide ve 4 gelin yarışmacıdan oluşuyor, her bir gelin haftanın tek bir günü kayınvalidelere akşam sofrası hazırlıyor ve hep birlikte sofraya oturuyorlar. Çok zorlu şartlarda ve mücadelelerin bayağı sert olduğunu duyuyoruz. Ezgi Sertel program için İstanbul’u terk etmiş durumda ve eşini 3 haftadır görmüyormuş…

Ümmiye Koçak anne ise tüm işlerini bırakıp Sakarya’daki çiftliğe yerleşmiş ve kayınvalidelerin canına okuduğu konuşuluyor…Duyumlarıma göre formatta; 4 kayınvalide kendi gelini ile çiftliğe geliyor ve rakip gelin kayınvalidelerin elinde olan altınları kapmaya çalışıyorlar… Akşamları ise tek bir gelin tüm ev halkına en güvendiği yemekleri tek başına yapıyor onları doyurmaya çalışıyor! Akşamları evde bayağı bir tansiyon çıkıyormuş… Hatta Ümmiye anne dayanamayarak evi terk etmiş bir keresinde!

Fakat yarışmacılar adından da anlaşılacağı gibi Gelin Kaynana… Burada bomba patlıyor! Zuhal Topal’la Sofrada bu işe çok sinirlenmiş ve öfkeliymiş! Formatlarının aynı olması halinde zaten Acun Ilıcalı'dan format konusunda dertli olan Zuhal Topal’la Sofrada ekibi Star Tv için ne yapacak merak ediyoruz?

Zuhal Topal’la Sofrada'nın Star'daki rakibinin gireceği haftaya çok hazırlandığı, elindeki en iyi bölümleri hazırladığı dedikodusu dolaşıyor. Zuhal Topal’la Sofrada ekibinin tamamına yakınının Erhan Öz ‘ün eski ekibi olduğu ve haberlerin çok hızlı yayıldığı da kulislerde konuşulan bir başka konu. 

Gelin-kayınvalide eşleşmesi ve mutfak etaplarından ötürü özellikle TV8 ekranlarındai kan kaybeden Yemekteyiz ‘in ve FOX’ ta yayın yapan Zuhal Topal’la Sofrada üçlüsünün bu yarışta nasıl çekişme yaşayacağı merak konusu?

Star Tv bir süredir gündüz kuşağında istediği başarıyı yakalamakta zorlanmıştı ve bakalım bu hamlesi nasıl etki edecek?

Anneler ve Gelinler’ in bu bu iki rakibi karşısında işi zor görünüyor ve hatta çok zor ! Ama belli olmaz Zuhal Topal ile Sofrada programı uzun bir süre rating alamamıştı ve Acun Ilıcalı'nın ‘’formatımı çaldı’’ açıklaması sorası yükselişe başlamıştı ve yapımcı şirket açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

RAMAZAN AYINDA BU PROGRAMLAR NE YAPACAK?

Bu yıl Mübarek Ramazan ayı ile birlikte 5 Mayıs gecesi ilk oruç tutulacak ve son gün ise 3 Haziran olacak. Bu dönemde yayını devam eden ve oruç vakti içinde yayın yapan, yemeklerin yendiği programların Ramazan ayında ne yapacağı merak konusu.

Yemekteyiz ve Zuhal Topal’la Sofrada’ nın bir hafta stok çekimler ile devam ettiğini bu sebeple çekimlerinin Ramazan ayı içine denk gelmesiyle, ne yapacaklarını doğrusu merak ediyorum.