Reklam PR
24 Şub 2014 11:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Ogilvy & Mather’a yeni Dijital Kreatif Direktör! (Medyaradar/Özel)

Bir yıldır Ogilvy & Mather’ın Dijital Kreatif Grup Başkanlığı’nı yapan Arzu Uzunali 14 Şubat tarihi itibariyle Dijital Kreatif Direktör unvanını aldı.

Arzu Uzunali, dijital reklamcılık alanında 9 yıllık deneyimi boyunca; Doritos Fritos, Arçelik, Türk Telekom, TTNET, Ülker, İş Bankası, Heineken, FORD, Unilever, Turkcell, gibi bir çok büyük markanın dijital stratejisinin oluşturulması, devam iletişiminde entegre ve kreatif çözümler üretilmesi görevini gerçekleştirdi.

2000'li yılların başlarında Türkiye'nin ilk dijital ajanslarından biri olan Sistemsensin'in yazar kadrosunda görev aldığı sırada dijital devrimin yaşanmasıyla bu alandaki ilk çalışmalara başladı. Topluluk yönetiminin ilk örneklerinden TYTZ.com ve müziksesinolsun.com gibi sitelerin geliştirilmesi ve yönetilmesi süreçlerinde görev aldı. Dönemin Nokia, Doritos gibi öncü markalarına dijital platformlarda sesini duyurması için projeler hazırladı.

Sonrasında Pozitif Müzik'in basılı ve dijital mecralarının içerik üretimini gerçekleştirdi. Bu kısa dönemde dijital dünyanın gelişimi hız kazanmış, birçok dijital ajans hızla büyümüştü. Pozitif’in ardından yolu Manadigital ile birleşen Uzunali, daha sonrasında Manadigital'in Tribal DDB satın almasıyla birlikte 4 yıl boyunca Tribal Worldwide’da büyük markaların dijital varlıklarına değer kattı. Türkiye'nin en çok ödül alan sosyal medya işi Doritos Akademi'nin yaratım sürecinde yer aldı ve yönetti.

Bir yıldır Ogilvy & Mather dijital departmanında Creative Group Head olarak görev yapan Uzunali, ekibiyle 365 derece kampanyalar hazırlayarak dijital dünyayı keşfe devam ediyordu. 14 Şubat 2014 tarihi itibariyle ise görevine Creative Director ünvanıyla devam edecek.

Medyaradar/Özel