Ödüllü görüntülere ve İletişim Başkanlığı’na alkış! Kapıları emekçilere açtı…

Cezmi Sayılgan, bu hafta köşesinde 25. Zoom Ödüllerini ve törenin perde arkasını yazdı.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 25. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışmasının ödül töreni 22 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapıldı.

Tören, hem ödüle değer görülen görüntüler hem katılımcılar hem de yapıldığı yer itibarıyla bu sene ayrı bir güzel ve özeldi.

Tören için İletişim Başkanlığı'nın kapılarını basın mensuplarına açan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun başta olmak üzere TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in de aralarında olduğu kıymetli davetliler, ödül gecesini onurlandırdı.

***

İletişim Başkanı Altun, törendeki konuşmasında, bütün imkanlarıyla kameramanından muhabirine, foto muhabirinden editörüne medya sektöründe emek veren herkesin yanında olduklarını vurguladı.

Haber kameramanlığının çok önemli bir meslek olduğunu belirten Altun, hakikatleri kamuoyuna göstermenin kameramanların da ulvi birer görevi olduğunu söyledi.

Bu anlamlı ve samimi sözlere basınımızın ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Bu değerli yaklaşımından ötürü yıllarını sektöre vermiş bir basın emekçisi olarak Fahrettin Hoca’ya canı gönülden teşekkür ediyorum.

Zoom Ödül Töreni dolayısıyla basın emekçileri ile İletişim Başkanlığı arasında daha görünür olan bağların ilerleyen dönemde daha da güçlenmesini istiyorum. Çünkü, zor şartlardan gece gündüz demeden özveriyle çalışan basın emekçilerinin İletişim Başkanlığı'nın desteğine ihtiyacı var.

Yıpranma, kıdem tazminatı, fazla mesai, gazetecilik mesleğinin ve basın kartının saygınlığının da aralarında olduğu temel sorunlarımızın çözümünde İletişim Başkanlığı anahtar role sahip. Bu konuda Fahrettin Hoca'nın yaklaşımı ve samimiyeti beni umutlandırıyor.

***

Ödül alan ve takdim edenlerin yüzündeki mutluluk ve gözündeki ışıltının kameralara yansıdığı törene tekrar dönelim isterseniz. Törenin en dikkat çeken isimlerinden birisi İHA kameramanı Ahmet Demir'di. Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve yönetimi, genç meslektaşlarını unutmadı. Muharrem Sarıkaya'nın çirkin davranışına maruz kalan meslektaşımız Ahmet'e "Meslekte Vefa Ödülü"nü Fahrettin Hoca verdi.

O gece, ödül alan kıymetli meslektaşlarımız kadar alkışı hak eden birileri daha vardı. Onlar da İletişim Başkanlığı'nın kıymetli ekibi. Ekipte yer alan Yavuz Yaman'a ve Şeyma Harmanyeri’ne ayrıca teşekkür etmek isterim. Basının içinden biri ve başarılı bir iletişimci olan Yavuz Yaman, törenin kusur olması için emek veren isimlerden biriydi.

Bu arada, yeni yıla sayılı günler kaldı. Salgının gölgesinde acısıyla tatlısıyla geçirdiğimiz 2021'e veda ederken, 2022'nin tüm iyi insanlara sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.

Yeni yılınız kutlu olsun...