Gündem
28 Mar 2012 15:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

ÖDÜLLÜ GAZETECİLER O ANLARI ANLATTI; ''SAĞ GÖZÜM VİZÖR AMA SOL GÖZÜM İNSAN''

Show Haber muhabiri Burak Ersemiz ve Kameraman Deniz Pirinççiler Burçin Şimşek'in konuğu oldu

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği, 2011 yılı Başarılı Gazeteciler Ödülleri sahiplerini buldu.

Televizyon Haberi dalında Show Haber muhabiri Burak Ersemiz ve Kameraman Deniz Pirinççiler "2. Van Depreminde Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde yaşananların hikâyesi" haberiyle ödüle layık görüldüler. Ödüllerini Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz’ın ailelerine gönderen ödüllü gazeteciler meslektaşlarından büyük alkış aldı...

BURÇİN ŞİMŞEK’İN KONUĞU OLDULAR

Ödül kazanan gazeteciler Ersemiz ve Pirinççiler SKY360 ekranlarında, sevilen haber spikeri Burçin Şimşek’in konuğu oldu.

Şimşek’in sorularını yanıtlayan Ersemiz ve Pirinççiler duygularını anlattı:

Burak Ersemiz, ikinci Van depreminde gazeteci meslektaşları Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz’ın kaldığı otele giderken gördükleri çocuk hastanesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"BİZ KAMU GÖREVİ YAPTIK"

"Biz biraz da adrenalinle yaşarız tabi ama gittiğimiz afet bölgelerde ayrı bir sorumluluk hissediyorsunuz.Depremin yarattığı korku çok farklı. Bayram Oteli’nin çöktüğü söylendi, inanmadık. Otele doğru giderken, yol üstündeki hastaneden görüntü alalım dedik. Çocuk yoğun bakımda bir tek doktor var o da aşağı inmiş bir doğum yaptırıyor ambulans içinde. Hastane personeli binanın kötü olduğunu biliyor ama.  Biz içeri girdiğimizde 15-16 çocuk vardı içeride. İki üç çocuğu doktor alıyor, personel de kendi evlerine koşmuş. Güvenlikçiler bizim arkamızdan bizi çıkartmak için geldiler... Korku hissetmiyorsunuz. Biz kamu görevlisi sayılırız. Kamu adına oradaki eksiklikleri de göstermemiz lazım ki yetkililer gerekli önlemleri alsınlar.

Ödüllü meslektaşlarını ağırlayan Burçin Şimşek’in  "Burak Ersemiz bir de sürekli Deniz koş diyor... Deniz tek gözü kapalı, sırtında 10 kilo kamerayla koşuyor. Deniz Pirinççiler sen ne hissettin o anlarda?" şeklindeki sorusuna Kameraman Deniz Pirinççiler şöyle yanıt verdi:

SAĞ GÖZÜM VİZÖR AMA SOL GÖZÜM İNSAN

"Ben çekim yaparken sağ gözüm vizörden bakıyor ama sol gözüm insan olarak bakıyor.  Bebekleri görür görmez çok etkilendim. Eğer o anda bir doktor bize küvezden çıkartabileceğimizi söylese, kamerayı bırakıp çocukların hepsini dışarı taşıyacaktık... Biz gazeteciliğimizi ikinci plana attık orada."

Ödüllü gazetecilerin anlattığı o anlara Burçin Şimşek’in yorumu "Siz orada kesinlikle can kurtarmaya çalışıyorsunuz." şeklinde oldu.

İŞTE O ANLAR