Medya
14 Ara 2022 12:03 Son Güncelleme: 14 Ara 2022 12:16

Ödüllü gazeteci hayatını kaybetti! Bill Clinton’ın meşhur karesini çekmişti…

Marmara Depremi’nin ardından Kocaeli’deki çadır kenti ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile kucağına alıp sevdiği sırada burnunu sıkan ‘Erkan bebek’i fotoğraflayan Ali Can Bulut hayatını kaybetti.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin ardından Kocaeli'deki çadır kenti ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile kucağına alıp sevdiği sırada burnunu sıkmasıyla tanınan ‘Erkan bebek’i fotoğraflayan Ali Can Bulut’tan acı haber geldi. Bir süredir sağlık problemleri yüzünden tedavi gören usta isim hayatını kaybetti.

Ali Can Bulut’un cenazesi, yarın Gebze İlyasbey Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Gebze'de toprağa verilecek.

Acı haberi duyuran Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“AGİT Zirvesi için Türkiye’de bulunan dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’un depremzedeleri ziyareti sırasında çektiği fotoğraf ile 1999 Yılın Serbest Fotoğrafı Ödülünü kazanan değerli meslektaşımız Ali Can Bulut’u kaybettik. Kendisini fotoğrafları ile hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve camiamıza baş sağlığı dileriz.”

ALİ CAN BULUT KİMDİR?

1953 yılında Ankara'da dünyaya gelen Ali Can Bulut, Ankara Ekspres, Türk Haberler Ajansı(THA) , Anadolu Ajansı ve Milliyet Gazetesi'nde çalıştı.

2 çocuk babası olan Bulut, bir süredir sağlık problemleri ile uğraşıyordu. Beyin ameliyatı geçiren usta isim, kemoterapi görüyordu.

Anadolu Ajansı'ndan emekli olduktan sonra İzmir Seferihisar’da yaşamaya başlayan Ali Can Bulut, son olarak zatürreye yakalanmıştı.