Gündem
18 Mar 2016 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

Ödüllü belgesel İstanbul'un Gözü Selanik'te

Dünyaca ünlü fotograf sanatçısı Ara Güler’in, hayatını ve fotoğrafçılığını konu alan “İstanbul’un Gözü” belgeselinin dünya turu devam ediyor.

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in, İstanbul sevgisini konu alan "İstanbul'un Gözü" belgeseli, Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen Belgesel Festivali'nde gösterildi.

Selanik'te, bu yıl 18'incisi düzenlenen "21. Yüzyılın Görüntüleri" temalı Belgesel Festivali'nin özel seçkisine girerek finalist olan belgeselin, Tonia Marketaki sinema salonunda yapılan gösterimi Yunan sanat dünyası ve sinemaseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Selanik'te, 11-20 Mart tarihleri arasında düzenlenen festivale 47 ülkeden çeşitli metrajlarda 186 belgesel katılıyor.

-İstanbul'un Gözü belgeseli

Yapımcılığını Ümran Safter'in ,yönetmenliğini Fatih Kaymak ve Binnur Karaevli'nin yaptığı 60 dakikalık uzun metraj belgeselde, Ara Güler'in fotoğrafçılık serüveni, İstanbul ve Beyoğlu sevgisi ve hayata bakışı anlatılıyor. Yakın dostları ve dünyaca ünlü meslektaşlarıyla yapılan röportajlar yer alıyor.

Ara Güler'in biyografisini yazan gazeteci Nezih Tavlaş'ın danışmanlığını yaptığı belgeselin özgün müzikleri Derya Türkan tarafından bestelendi. Belgeselin senaryo yazarlığını Ahsen Diner, görüntü yönetmenliğini Zafer Bir, kurgu yönetmenliğini Engin Yıldız, kameramanlığını Alper Çakıcı ve araştırmasını da Işıl Sarıyüce gerçekleştirdi.

Belgesel film geçen hafta da Washington DC Bağımsız Film Festivali’nde gösterilmiş en iyi film ödülünü kazanmıştı.