Gündem
02 Nis 2012 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:30

ÖDÜLLÜ ‘FİLM', FOTOĞRAF MAKİNESİYLE ÇEKİLMİŞ!

Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden esinlenerek tasarlanan 'Film' fotoğraf makineyle çekilmiş ilk Türk filmi olma özelliğini taşıyor

 ‘Elde var Hayat’ dizisine de imza atan BSK yapımcılığındaki ‘Film’ 13 Nisan’da seyirciyle buluşuyor. Kerem Topuz’un yönettiği ‘Film’, Atlanta’da düzenlenen 8’inci Atlanta Underground Film Festivali’nde, ‘En İyi Yabancı Film’ ödülüne layık görülmüştü.

2012’nin en iddialı Türk filmlerinden biri olarak gösterilen ‘Film’, Kerem Topuz’un, gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden esinlenerek tasarladığı, tamamı tek planlardan oluşan ve oyunculukların doğaçlama olarak geliştiği sıra dışı bir yapım olarak dikkat çekiyor.

Başrolünü Takva filmindeki şeyhin kızı Hacer rolündeki performansıyla adından söz ettiren Öznur Kula’nın üstlendiği ve genç oyuncular İlker Savaşkurt, Özgür Emre Yıldırım ve Cumali Karakaya ile paylaştığı ‘Film’, film çekme uğruna her şeyi göze alan Kemal Mutlu’nun, bir gece ansızın karşısına çıkan bitirim delikanlı İzzet’le Beyoğlu sokaklarını arşınlamasını ve bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenen Öznur Kula’yı rehin almasını konu alıyor. 

‘Film’de gerçek hayatta hiçbir şeyin homojen olmadığını, her şeyin ansızın gelen bir felaketle nasıl altüst olabileceğini anlatmak istediğini belirten Kerem Topuz’a göre hayatta en şaşırtıcı olan şey, filmlerin aksine hayatın ta kendisi...

Gerçekçiliği ana eksene alan senaryosunda diyaloglara yer vermeyen Topuz, özellikle tanınmamış oyuncularla çalışmayı tercih ettiğini, böylece filmdeki karakterlerin inandırıcılığını artırmayı hedeflediğini belirtiyor.

Kerem Topuz’un ve BSK Yapım’ın ilk uzun metrajlı filmi olmasının yanı sıra tamamı DSLR fotoğraf makineyle çekilmiş ilk Türk filmi olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin ilk underground (yer altı) filmi, tamamı doğaçlama olarak çekilen ilk Türk filmi, tamamı subjektif bakış açısıyla çekilen ilk Türk filmi, tamamı tek planlardan oluşan ve kayda giriş/çıkış mantığına göre kurgulanmış ilk Türk filmi olması gibi özellikleri de taşıyor.

İŞTE 'FİLM'İN FRAGMANI :