Gündem
19 Eki 2013 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

ODTÜ'YE GECE YARISI OPERASYONU; GAZETECİLERE TAŞLI SALDIRI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ 100. Yıl-Çiğdem bölgesine polis eşliğinde gece vakti baskın yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ yol projesi için ODTÜ 100. Yıl-Çiğdem bölgesine polis eşliğinde gece vakti baskın yaptı.

Belediye ekipleri, ODTÜ’den geçirilecek otoyol projesi kapsamında, dün gece saat 22.00 sıralarında TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri ile birlikte ağaç kesme makinaları, iş makinaları ve dozerlerle ODTÜ arazisine girdi. Burada yol çalışmasına başlayan ekip, ağaçları söktü.

Yaşanan gelişme üzerine yol inşaatını protesto etmek isteyen bir grup sosyal medya üzerinden örgütlenerek ODTÜ’ye yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne izin vermeyince gerginlik çıktı. Polis toplanan gruba dün gece saat 22.30 sıralarında gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından kaçışan grup ara sokaklara dağıldı.

Belediye ekipleri görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Basın mensupları ile belediye çalışanları arasında kısa süreli arbede çıktı. Mahalle sakinleri ve basını bölgeden uzaklaştıran belediye ekipleri, BirGün foto-muhabiri Recep Yılmaz’a sopalarla saldırdılar.

Polis helikopterleri de projektörlelerle operasyona havadan destek verdi.