Reklam PR
27 Tem 2011 16:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

ODTÜ'NÜN TANITIM FİLMİNDE HANGİ ÜNLÜ MEZUNLAR ROL ALDI?

Ünlü ODTÜ'lüler kamera önünde “Bizler Dünyayı Değiştirebiliriz!” mesajı verdi. VİDEO

Türkiye’de pekçok alanda ilk’leri gerçekleştiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), kuruluşunun 55. yılında kendi tarihinde de bir ilk’i gerçekleştirerek kitle mecralarında da kullanılacak 50 saniyelik bir filmi çekti. Filmde, Faik Açıkalın’dan Ersin Özince’ye, Ahmet Kanneci’den Derya Köroğlu’na kadar 12 ODTÜ’lü rol aldı. Kamera önüne geçen mezunlar “I Think of ODTU” yazan tişörtler giyerek ODTÜ Manifestosu’ndan birer cümle okudular. “Bizler Dünyayı Değiştirebiliriz” cümlesi ile biten tanıtım filmi, önce youtube’da yayınlandı, 26 Temmuz’dan itibaren de ekranlarda ve sosyal medyada yer almaya başladı.
 
 
Üniversite Giriş Sınavları’nda ilk 1000’de yer alan öğrencilerinin üçte birinin tercih ettiği Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), tercih döneminde ODTÜ’lü olmanın ne anlama geldiğini anlatmak amacıyla 55 yıllık tarihinde bir ilk’i gerçekleştirdi. Gençlerin izlediği internet mecralarında yayınlanmak amacıyla çekilen 50 saniyelik filmde iş ve sanat dünyasında büyük başarılara imza atmış ODTÜ mezunlarının bir bölümü rol adılar.  “I Think of ODTÜ” yazılı kırmızı / beyaz tişörtler giyerek kamera önüne geçen ünlü mezunlar, ODTÜ Manifestosu’nu okuyarak  ODTÜ’lü olmanın gururunu bir kez daha yaşadılar.
 
Filmde yer alan ve ODTÜ Manifestosu’ndan bölümler okuyan ODTÜ’lüler şunlar: Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Yapı Kredi Bankası CEO’su Faik Açıkalın, Kantur&Akdaş İnşaat Gıda Paz. San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Carnegie Mellon Üniversitesi, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Burcu Akıncı, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Asu Özdağlar, Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İş Geliştirme Bölge Müdürü Çiğdem Ertem, yazar Mehmet Eroğlu,  Bigchefs Cafe & Brasserie kurucusu Gamze Cizreli, müzisyen ve Yeni Türkü Grubu’ndan Derya Köroğlu, müzisyen ve Konservatuvar öğretim üyesi  Ahmet Kanneci, Mahi Mahi Markalaştırma Hizmetleri kurucu ortaklarından Haluk Mesci, ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Psikoloji Programı 3. Sınıf Öğrencisi Yulet Pamir.
 
ODTÜ’lülük Ruhunu tanımlayan ve Bizler Dünyayı Değiştirebilirizı diye biten manifestoda “Ben bir ODTÜ’lüyüm/ ODTÜ’lü hiçbir sınırı, sınırlamayı kabul etmez. Özgür düşünür, düşüncelerini özgürce ifade eder/ Bizi ODTÜ’lü yapan, ODTÜ’nün başarma ve "fark yaratma" kültürüdür/ ODTÜ’lü, var olan bilgiyle yetinmez. Sorgular, araştırır, geliştirir/Yeni bilgi üretmek, hayata geçirmek, paylaşmak için çalışır…/ Sorumluluğu sadece çevresiyle sınırlı kalmaz/ Ülkenin ve dünyanın sorunlarıyla ilgilenir, çözüm arar / İşte ODTÜ ruhu budur. Bu ruha, bazen idealizm, bazen devrimcilik denir /  Bizler, ODTÜ’lülük diyoruz/ Bu ruhla, yakın çevremizden başlayarak, tüm dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz” deniyor.
 
İŞTE ODTÜ’NÜN TANITIM FİLMİNDE YER ALAN ÜNLÜ MEZUNLAR!