Gündem
22 Şub 2011 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

ODATV'DEN 'GİZLİ ÇEKİM' AÇIKLAMASI!

Odatv, Ankara'da üç bakanın ve bir AKP yöneticisinin bir yemekteki gizli çekimlerinin kendilerine nasıl geldiğini açıkladı.

Odatv internet sitesinde, Odatv aramalarında bulunan ve dönemin bakanları Ali Coşkun, Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya’nın bir yemekteki gizli çekimlerine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Sözü edilen gizli çekimler bize bundan aylar önce 15-20 sayfalık bir yazıyla birlikte CD’ler içinde posta yoluyla geldi. Yayınlamadık" denildi. "O yazının içersinde AKP’li yöneticilere ait videoyu kimin çektiği, kimin çektirdiği ve bu postanın kim tarafından gönderildiğinin isim isim yazıldığı" iddia edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Odatv’yi yakından izleyenler şunu bilirler: Biz gizli yollarla, mağdurlarının haberi olmadan çekilen görüntüleri yayınlamıyoruz, yayınlamayacağız. Bu ilkeli tutumumuzu Odabudsman olarak sık sık dile getirdik. O yazı ve ekli görüntüleri içeren CD’ler Odatv bürosuna yapılan baskında emniyet görevlilerince el konulan ve çuvallar içinde götürülen malzemenin arasındadır. Bu video ve o metin şu anda emniyette veya adli makamlardadır. Şimdi soruyoruz: Ofisimizden alınan o yazı ve CD’ler, o yayın organlarının eline nasıl geçmiştir?"