Gündem
18 Kas 2015 16:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

Odatv'de bilirkişi raporunu Boğaziçi hazırlayacak

Odatv davasında, dijital dökümlerin incelenmesine ilişkin 3 kişilik bilirkişi heyeti 5 ay sonra oluşturuldu. Dijital dökümler ile ilgili bilirkişi raporunu Boğaziçi Üniversitesi hazırlayacak.

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı Odatv davasının 3. duruşması İstanbul Adalet Sarayı'nda görüldü.

Duruşmada mahkeme başkanı bilirkişi heyeti belirlenmesi için İstanbul Teknik Üniversitesi'ne yaptıkları başvurudan olumsuz cevap aldıklarını ifade etti.

İTÜ'nün ''layıkıyla bilirkişilik yapamayacaklarını'' kendilerine bildirdiğini ifade eden mahkeme başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden 3 kişilik bilirkişi heyeti belirlendiğini duyurdu.

Mahkeme, bilirkişilerin hazırlayacağı raporun dönüşünün beklenmesine karar vererek, duruşmayı 17 Şubat 2016'ya erteledi.

Bilirkişi, hard disklerde ve dijital dökümlerde bulunan dosyalarda değişiklik yapılıp yapılmadığını inceleyecek, hazırlanan rapor mahkemeye gönderilecek.