Gündem
14 Ara 2016 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:15

Odatv Davası'nda savcıdan beraat talebi

Odatv Davası'nın duruşması İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Savcı tüm sanıkların beraatini talep etti.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 13 sanıklı Odatv Davası’na bugün devam ediliyor.  Savcı, somut ve yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatini talep etti. Bunun üzerine Ahmet Şık söz alarak, "Sizin söylediğiniz basitlikte bir beraat istemiyoruz. Benim iki avukatım diğer 8 gazeteci arkadaşımla birlikte başka bir komployla tutuklandı. Bu komployu kuran tüm faillerin tamamının dosyaya sunulması için süre istiyorum." dedi. Avukat Fikret İlkiz, mütalaayı okuyup savunma yapmak istediğini ve bu nedenle süre verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı mütalaayı okudu ve süre verileceğini söyledi.

YALÇIN KÜÇÜK: SONER YALÇIN BURAYA GELECEK

Yalçın Küçük söz aldı. Küçük, "Beraat verilmesi o kadar önemli değil. Beni tutuklayan savcı, hakim kaçmıştır. Polis çırakları tutukludur." dedi.

"Odatv'nin sahibi Soner, iddianameye göre 1 numara benim. Soner nerede? Buraya gelecek. Soner Odatv'den para kazanıyor. Gelip kendisini burada savunacak. Ben de tazminat davasından kazanacağım." diyen Yalçın Küçük, "Bu iddianameye göre ben Odatv'yi, Ergenekon'u, PKK'yı yönetiyorum. Beni hafife alamazsınız. Bunları hep konuşacağız. Bu devlet beni yıllarca rehin aldı. Sonra hepsi kaçtı. Çok büyük tazminat isteyeceğim. Türk hukukunu yargılayacağız burada. Süre istiyorum. Yeteri kadar çalışmam için uzun süre verin. Mahkemeler benim için paslaştı. Biri bırakırken öbürü tutukladı. Bu hakimleri burada yargılayacağız" şeklinde konuştu.

DURUŞMAYA KİMLER KATILDI

18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklardan Yalçın Küçük, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Nedim Şener, Ahmet Şık, Doğan Yurdakul, Hanefi Avcı, Sait Çakır ve Coşkun Musluk katılırken, Gazeteci / Yazar Soner Yalçın, Müyesser Yıldız, Mümtaz İdil ve İklim Bayraktar katılmadı.