Gündem
16 Kas 2012 12:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

ODATV DAVASI'NDA 14. PERDE AÇILDI!

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında açılan davanın 14. duruşması başladı

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında açılan davanın 14. duruşması başladı

 İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın büyük salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteci Soner Yalçın ile Yalçın Küçük katıldı.
Tutuksuz yargılanan Nedim Şener, Ahmet Şık, Muhammet Sait Çakır, İklim Ayfer Kaleli, Ahmet Mümtaz İdil, Şükrü Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız ile Coşkun Musluk da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmaya, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, gazeteciler Ayşe Arman, Uğur Dündar ve Yalçın Doğan da izleyici olarak katıldı.
 
Duruşma, sanıkların mahkemeye gelen TÜBİTAK ek raporu ile diğer evraklara ilişkin beyanlarının alınmasıyla devam ediyor. Bu arada, adliyede alınan güvenlik önlemleri kapsamında, duruşma salonuna sadece ana bloktan giriş yapılabiliyor.

Salona çıkan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durmasına izin verilmiyor.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile gazeteciler Uğur Dündar ve Ayşe Arman’ın da aralarında bulunduğu bir grup, duruşma öncesi adliye önünde toplandı. Gruptakiler, tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının olduğu dövizleri yere bırakarak, "Zindanlar Boşaltılsın Gazetecilere Özgürlük" yazılı pankartı açtı ve yanlarında getirdikleri sembolik ağacın üstüne yazdıkları mektupları astı.

Grup adına açıklama yapan Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Ahmet Abakay, davanın siyası olduğunu savunarak, "İktidar tarafından bir senaryo yazılmış, oyuncuları da ne yazık ki yargıdır. Dava, iktidarın muhalefetten ve kendisi gibi düşünmeyenlerden intikam alma davasıdır. İktidar ’yargıya müdahale edemem’ diyor.
Demokratik ülkelerde doğru, edilemez. Ama Türkiye’de demokrasi yok. Arkadaşlarımızın öncelikle tutuksuz yargılanmasını istiyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızın özgürlüğünü istiyoruz" diye konuştu. Gruptakiler, açıklamanın ardından duruşmayı izlemek için adliye binasına girdi.