Gündem
27 Kas 2012 23:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:25

ODATV DAVASI ERGENEKON İLE BİRLEŞTİRİLMİYOR!

Ergenekon savcısının Odatv davasını Ergenekon'la birleştirilmesin talebi mahkemece kabul edildi.

Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’nın tutuklu yargılandığı 13 sanıklı Odatv davası 27 Aralık’ta Çağlayan Adliyesi’nde görülmeye devam edecek.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savcı Pekgüzel, taleplere ilişkin görüşünü açıkladı. Pekgüzel, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 10 sanığın yargılandığı ’’Danıştay saldırısının delillerinin karartılması’’ dava dosyası ile İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 13 sanıklı ’’Odatv’’ dava dosyasının bu dosyayla birleştirilmesi konusunda görüş sorulması için mahkemeye gönderildiğini anımsattı.
 
Savcı Pekgüzel, davalarda yargılanan sanık sayısının fazla ve dosyanın kapsamlı olduğunu, Ergenekon davasının makul sürede bitirilmesi gerektiğini, birleştirmenin davanın sürüncemede kalmasına neden olacağını belirterek, bu iki dava dosyasının birleştirilmesi talebinin kabul edilmemesini istedi. Mehkeme bu talebi haklı buldu ve Odatv davası ile OYAK davasının Ergenekon’la birleştirilmesini reddetti.
 
YAŞ ÜYESİ TUTUKLANDI
 
Sorgu ve savunması tamamlanan sanık Orgeneral Nusret Taşdeler hakkında yakalama kararı bulunduğunu anımsatan Pekgüzel, hakkındaki suçlamalar dikkate alınarak Taşdeler’in tutuklanmasını da talep etti. Mahkeme heyeti bu istemi kabul etti. Ve YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler tutuklandı.
 
Mahkeme, Pekgüzel’in mütalaa talebini kabul etti. Karara göre esas hakkındaki mütaalanın hazırlanması için dosya savcılığa gönderilecek.
 
Esas hakkındaki mütaalanın hazırlanması için savcılığa, 13 Aralık 2012’ye kadar süre verildi.